DİYETTE DOĞRU PSİKOLOJİNİN ÖNEMİ - Eskişehir Haber

DİYETTE DOĞRU PSİKOLOJİNİN ÖNEMİ

DİYETTE DOĞRU PSİKOLOJİNİN ÖNEMİ
Yayınlama: 5 Aralık 2014 Cuma - 7.969
A+
A-

 
 Zaman zaman bedenimize küseriz, kilomuzu beğenmeyiz ve aynaya baktığımızda mutsuz oluruz. İşte tüm bunlar psikolojimizi olumsuz yönde etkiler. Hemen herkes hızlı bir şekilde kilo vermek ve aynanın karşısına geçtiğinde mükemmel görünmek ister.
 Bu dönemde yani zayıflamada psikolojinin yeri oldukça büyüktür. İdeal kilosuna ulaşmak isteyen bir kişi öncelikle kendine güvenmeli ve bu süreçte başarılı olabileceğine inanmalıdır. Kendine güvenmek az yemekten bile daha önemlidir. Çünkü kişi kendine güvenemiyorsa ve söz veremiyorsa onu hiç bir şey zayıflatamayacaktır. Eğer gerçekten kararlı bir şekilde bu düşünce beyinde yer alırsa vücuda hükmetmek mümkün olacaktır.
 Ve bu süreçte psikolojik olarak her zaman kendimizi mutlu hissetmeliyiz. Eskiye dair, kilolu hallerimizi hatırlatacak her şeyi ortadan kaldırmalıyız ve sürekli tartıya çıkmaktan vazgeçmeliyiz.
 İdeal kiloya ulaştıktan sonraki zamanı düşünmeliyiz. Aynanın karşısına geçtiğimizde mutlu olacağımız ve fit bir görünüme kavuştuğumuz zamanı hayal etmek zayıflama sürecinde bize her zaman motivasyon verecektir ve kendimize inancımızı arttıracaktır.
Mutlaka pozitif düşünmeliyiz. Ben yapamam, ben zayıflayamam ya da ben yemek yemeden duramam gibi olumsuz düşünceleri aklımızdan çıkarmalıyız.
 Sadece güzel ve fit olmak için değil sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmek için bu sürece devam etmeliyiz. Doğuştan gelmediğine göre bazı alışkanlıklar değiştirilebilir, sadece istemek, inanmak, güvenmek ve vazgeçmemek gerekir.
 Son olarak başkalarının zorlamasıyla, kararlarıyla zayıflama sürecine başlamamalıyız. Bu süreçte doğru bir şekilde ilerlemek ve hedefe ulaşmak sadece sizin karar ve iradenizle olacaktır.
 Ve unutmayin ki siz kendinize güvenirseniz ve inanırsanız başaramayacağınız hiç bir şey yoktur.:)
 Diyetisyen Batuhan Çitemel





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024