TAŞERON İŞÇİ YASASI TAŞERONLAŞTI.BİR TÜRLÜ ÇIKAMAZ OLDU - Eskişehir Haber

TAŞERON İŞÇİ YASASI TAŞERONLAŞTI.BİR TÜRLÜ ÇIKAMAZ OLDU

TAŞERON İŞÇİ YASASI TAŞERONLAŞTI.BİR TÜRLÜ ÇIKAMAZ OLDU
Yayınlama: 27 Ekim 2013 Pazar - 10.464
A+
A-

BU RESİMDEKİ FARUK ÇELİK BEYEFENDİ YE SESLENİYORUZ...UMARIM BU SESİ DUYACAKTIR..
Sevgili taşeron işçisi kardeşlerim.
Biliyoruz ki, hepiniz Bakan Faruk Çelik Bey efendinin ağzından çıkacak olan, bu ne idüğü belirsiz ''TAŞERON YASASI'' dedikleri ve bir türlü deliğinden çıkmayı bilmeyen bu asılsız ve meymenetsiz haber ile ilgili bir iki güzel kelimeye hasret kaldığınızı biliyor ve sizi çok iyi anlıyoruz..
Çünkü Patronlara uşaklık ettiğinizin farkındayız. Bedava denilebilecek bir ücretle çalıştırıldığınızı da biliyoruz.
 
Peki, Aklınız kesiyormu ? AKP hiç işveren ve patronları nı size ezdirebilirmi ?
Peki, AKP sizi adam yerine koyup, cesaretli bir adım atacağına ve maaşlarınızı birden yükselteceğine kanaat getiriyormusunuz ?
Bunların hiç biri şimdilik mümkün değil. Patronların  üvey babası olan bu iktidar hiç bir zaman yandaşlarına yanlış yapmaz, yapamaz.
O cesareti yüreğinde taşıyan bir parti değildir.. Sizi köle gibi kullandırtmaya ve mahkum etmeye devam edecektir..
Tutturmuşlar ''kıdem tazminatı, yıllık izin vs'' Gibi saçmalıklarla uğraşıyorlar. Bakan Faruk Çelik beyefendinin hiç ağzından çıktımı ? ''Biz maaşlarınızıda düzelteceğiz '' Diye bir şey ! Ben hiç duymadım.
Kamu da çalışan bir kadrolu işçi 3.000 TL civarında maaş alırken, diğer tarafta aynı işi yapan bir işçi 800 TL maaş almaktadır..
Bu sizce Adalet mi ? Sizin adaletiniz böyle ise vay halimize !
Müslümanlık çatısı altında insanlara ahkam kesenlerin adaleti böyleyse, ben müslümanlıktan çıkıyorum...
Sorunlar bu kadar değil. taşeron işçilerin yaşadığı bir sürü sorunlar var ama ben hepsini tek tek buradan yazma ve anlatma gereği duymuyorum.
Çünkü bu tür sorunlar Devletimizin yıllardan beri süre gelen asli sorunlarıdır. En önemlisi hükümetlerin sorunudur. Onlar 800 TL ile geçinmiyorlar, onlar zaten paralarını kat kat devletten alabilmekteler.
Haksız kazançlarına bir yenisini eklemekten çekinmiyorlar. Utanmasınlar da devam etsinler. ALLAH onlara bu izni vermiş ise bizde izin veriyoruz demektir..
Haram lokmalar, İnşallah bir gün boğazlarında düğümlenir ve ALLAH Onları en ağır ve en acı, can alıcı cezalar ile cezalandırır. Diyoruz ve AMİN..
Bakan Faruk Çelik bir zamanlar TV LER karşısında 800 TL ile geçinen İŞÇİLERLE alay eder gibi demeçlerde bulunmadımı ?  Bu Bakan dan daha ne bekleyebilirsiniz ?
Bu yasa ile ilgili önce, Mayıs  veya Haziran denildi, ama yutuldu.. Temmuz da olmadı. Ramazan Bayramı denildi, gene olmadı. Eylül, Ekim derken gene insanlar uyutuldu. Nedense ne hikmetse bir türlü olmuyor. Ekim ayı da geçti bakalım Kasımda hangi senaryolar çizilecek.
Aslında, Resmen TAŞERON İşçilerimizin beklentileri ve hayalleri üzerinde oyun oynanmaktadır.
Ben şahsım adına bu TAŞERON İŞÇİLERİNDEN bir istekte bulunmak istiyorum.
Sizler bu güne kadar mademki böyle asılsız safsatalarla aldatıldınız. Gelin, İşte size büyük bir fırsat ! Şu anda TÜRKİYE'DE bir milyonun üzerinde TAŞERON İŞÇİMİZ var ve bir tek oy bile AKP'YE vermeyiniz.
Bu da benim sizden istediğim bir istek..Cezalandıralım. 
Bu bir türlü çıkmayan ve belkide hiç çıkamayacak olan TAŞERON İŞÇİ yasa SAFSATASI , göz boyama amaçlı bir düzenleme ile yarın-bir gün meclise sunulsa bile, eğer tatmin edici bir tarafı yoksa sizler büyük bir uçurumdasınız demektir.
Hayalleriniz ve emelleriniz sizinle beraber ancak toprağa gömülecektir.
Eğer ki bu paket içerisinde kamu da çalışan ve aynı işi yapan kadrolularla eş değerde bir maaş düzenlemesi olmaz sa AKP YE  bir tek oy vermek bile bana göre haramdır..
Bu ülkede işçi 800 TL ile çalışıp, Sayın FARUK ÇELİK ve buna benzer Beyefendilerin huzur ve refahını sağlamakla mükellef değildir.
Bayrakları asarsınız ve TÜRKİYEDEKİ İŞ Hayatını bitirirsiniz..Hepsi bu !
Bakanlar bile sizinle alay ediyor ve sizi adam yerine koymuyorsa, buna cüret edebiliyorsa sizde en ağır cezayı, OY VERMEMEKLE  kendinizi göstermek zorundasınız.
Üç-beş patron uğruna 1 Milyon işçi bu ülkede sömürülemez..
Saygı ve Sevgilerimle (Mehti SARAÇ)




Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024