KONYA/EREĞLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE SESLENİŞ (Mehti Saraç) - Eskişehir Haber

KONYA/EREĞLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE SESLENİŞ (Mehti Saraç)

KONYA/EREĞLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE SESLENİŞ (Mehti Saraç)
Yayınlama: 19 Şubat 2013 Salı - 12.151
A+
A-

 

KONYA / EREĞLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE SESLENİŞ


Değerli kardeşlerim.

Bugün de sizlerle çok önemli bir konuyu paylaşmak istiyorum...

Öncelikle bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. 

YAZAR NE DEMEKTİR...?


Köşe yazısının ne olduğuna ve birçok türden faydalandığına ilişkin olarak İlhan Selçuk bir yazısında şöyle diyor: Köşe yazısı yergidir. Denemedir. Öykücülük tür, oyundur, mizahtır, eleştiridir, mektuptur, yumruktur, dertleşmedir. Direniştir, söyleşidir, açıklamadır, günden güne değişir, renkten renge dönüşür.


Yani DEVLETLERİN var oluşundaki en büyük etkenlerden biri kuşkusuz KÖŞE YAZARLARIDIR...

KÖŞE YAZARI ;Halkın dilidir, sözüdür, 3 ncü eli ve halkın gerçek özüdür. Bana göre devletlerin var oluş anahtarlarından bir tanesidir. Her şey Yazarlar sayesinde dile gelir ve yazarlar sayesinde bir çözüme kavuşur..İşte biz bu asli görevi bu köşe yazısı ile bir kere daha halkın özü, sözü ve gözü olduğumuzu ispat etmiş olacağız.

Bu yazıda sadece eleştiri hakkımı kullanmış olacağım. Biz köşe yazarları nasıl'ki BAŞBAKANI, CUMHURBAŞKANINI ve diğer DEVLET ADAMLARINI,Partileri ve kamu kurum ve kuruluşlarını eleştirebiliyorsak, bugünde bir ilçemizde GÖREV yapan EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE bağlı bazı polis arkadaşlarımızın görevi başındaki yanlışlarını eleştirerek kendilerine çeki düzen vermeleri konusunda çok büyük bir iyilik yaptığımızı unutmamalarını temenni ediyorum..

POLİS bizim baş tacımızdır.Değer veririz ve değerli kılarız ama bazı durumlar istisna..Bunlarda insandır, beşerdir..Her POLİS suç işlemez, doğru söyler, doğru düşünür, nefsine yenik düşmez diye bir kuralda yoktur..

Bu eleştiri DEVLETİMİZİN yararına ve tüm EMNİYET BİRİMLERİNİN bu konular hakkında bundan sonra çok çok duyarlı davranmalarını rica ediyor ve konumuza dönüyorum.

Aşağıda belirteceğim POLİS TALİMATNAMESİNDE yer alan sadece iki (2)maddeyi KONYA / EREĞLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE ve tüm birimlerdeki EKİPLERİNE hatırlatmak istiyorum. İnşallah bünyesindeki tüm memurlarına bu talimatnamede yer alan tüm maddeleri okutup, ezberletip ona göre hareket etmeleri yönünde bir ilki başaracaklarına ben şahsım adına inanıyorum.Çünkü olması gereken ve yapılması gerekende budur.

Polis sadece halkın can güvenliğini sağlamakla görevli değildir. Bunları yapmadan önce bazı ahlaki değerleri mutlaka bilmesi gerekmektedir. Devlet şemsiyesi altında şahsi nefislerine kapılıp vatandaşı ezmeye, yok etmeye, horlamaya, küçük düşürmeye asla hakları yoktur..

Sonuçta Polis bir nevi DEVLETİN paralı askeridir. Herkes gibi ailesini geçindirmek için çalışan bir bireydir. PARA karşılığında çalışabiliyorsa işine saygı duymalıdır.İş gereği yapılması gereken kurallara kesinlikle uymalıdır. Polis vatandaş için vardır.. Vatandaşı korumakla görevli olan bir teşkilattır. Vatandaşın sayesinde çalışan ve ekmeğini kazanan bir çatı altında toplanmış bireyler ordusudur.En hassas iş alanlarından bir tanesidir. Dikkat isteyen,akıl ve mantık gerektiren bir iştir. 

Bana göre vatandaşa kasılmanın, hava atmanın, lüzumsuzca sinir ve öfkeye kapılıp can yakmanın bir şerefi yoktur..ve bu şemsiye altında kendini ön plana çıkarma adabı taşıyan zihinlerin işine derhal son verilmesi taraftarı olduğumu açıkça belirtebilirim..

Bir yazar olarak KONYA/EREĞLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK ŞUBE EKİPLERİ'NE küçük bir hatırlatmada bulunmak istiyorum..inşallah EREĞLİ EMNİYET MÜDÜRÜ bu konunun gereğini de yapacaklarına inanıyorum.

Öncelikle bazı trafik ekipte görevli bazı polis kardeşlerimiz ahlaki değerlerden yoksun, görev bilinci ve görevi başında ne yapması gerektiği konusunda eğitimsiz..polis talimatnamesini özellikle okumalarını istiyorum.Görev esnasında ŞAPKASIZ,,bir elinde çay ve diğer elinde fosur fosur içtiği sigarası inanın cadde üzerindeki tüm vatandaşların ilgi odağı haline gelmiştir...Görüntüler elimde mevcuttur..

Park yasağı bulunan levhanın altında, arabalar park edilmiş ve ekip hemen yanı başında bu görüntüyü ya görmezlikten geliyor yada bu işi gerçekten bilmiyor..Ama bazı zaman da sırf ''iş olsun'' diye bazı vatandaşlar ağır bir şekilde'de cezalandırılıyor. Böyle bir zihniyet olamaz.Polis istediği şekilde vatandaşa davranamaz..''ya hep yada hiç''parolasını unutmamalıdır.Bir bakıyorsunuz bazen birilerine müsamaha gösteriliyor ve affediliyor ve birde bakıyorsunuz ki diğer tarafta da aynı suçu işleyen bir başka vatandaşa'da ceza yağdırılıyor.bunun adı'da şahsi keyfiyettir..

Bu anlattıklarım günlük hayatta herkesin bildiği şeylerdir. Bir çok ekibin yaşamış olduğu küçük bir buket gerçektir.Güncel bilinen şeylerdir.Gerçeklerden asla kaçamayız.

Bu söz konusu ilçede aslında EMNİYET MÜDÜRÜ ile birlikte yoğun bir denetim söz konusu, Harika bir durum.Kesinlikle destekliyoruz.

Vatandaşın Can güvenliği söz konusudur.. ''Amenna''Boynumuz kıldan incedir..
Ama bir yerde bir eksiklik ve eğitimsizlik var..Bir kaç polis memurunda hem Şahsi gurur hemde formanın ağırlığı var..Bir insan nasıl ki sele kapılıyorsa bu arkadaşlarımızda maalesef bazen formanın seline kapılmaktadırlar.. Formanın yükünü taşıyamayan memurlarımız var.Oysaki EMNİYET MÜDÜRÜ tarafından uygulanan program mükemmel ötesi bir doğru.Ama ne yazık ki bir kaç memurun şahsi kibirliliği her şeyi alt üst etmeye yetiyor.Kurunun yanında yaşı da yakmayı başarabiliyor.

Halbuki EMNİYET MÜDÜRÜ'NÜN uyguladığı disiplin, gerçekten taktir edilecek bir durum..Bu güzelim programı kendi emelleri için harcayan bazı memurlar hem halkımızın canını yakmakta hemde görevini kötüye kullanmaktadırlar..

Daha bir kaç gün önce şahsıma bir ceza yazıldı, belki haksızdım, bunu iddia etmiyorum ama o cezayı yazarken önde oturan bir polis memuru kardeşimizin oturuş ve kasılma şekli inanın görülmeye değerdi..elimde kamera görüntüsü olsa idi inanın ibretlik bir görüntü olabilirdi.

Özellikle bu iki memur kardeşlerimizin bu aşağıda yayınlayacağım, sadece iki maddelik talimatnameyi mutlaka okumalarını istiyorum..


POLİSİN MERASİM VE TOPLULUKLARDAKİ ROLÜNE VE POLİS KARAKOLLARI TEŞKİLATLANMASINA DAİR TALİMATNAME


Madde 57-Üniformalı polis mensupları ellerinde tespih, değnek, kamçı, zincir ve emsali şeyler bulundurup oynayamazlar, göğüslerinde saat, düdük, kordon, , kalem ve emsali şeyler bulunduramazlar. Düşük kirli kıyafet ve tavrı hareket gösteremezler. Şapkalarını yan giyemez, saçlarını şapkalarının dışına çıkaramazlar. Ceplerini hissolunur şekilde dolduramazlar. Palaskalarını kaput altına bağlayamazlar. Palaskasız başı açık sokağa çıkamazlar. Eleri cebinde veya arkada olduğu halde sokakta gezemezler. Kahvelerde, gazinolarda ve içkili çalgılı yerde oturamazlar.
Madde 58-Üniformalı amir ve memurlar mendil ,bohça, zembil torba ve emsali paket yapılmamış her nevi sebze, meyve vs. gibi şeyleri açık olarak ellerinde taşıyamazlar. Paketle getirebilecekleri taşınmayacak kadar ağır olamaz. Kucakta çocuk taşıyamazlar. Sokakta ve nakil taşıtları içerisinde sigara içemez, bir şey yiyemez, sakız çiğneyemez, gazete ve kitap okuyamazlar.

Değerli Okuyucularım,

Bu iki madde polisin Görevi başında nasıl olması gerektiği yönünde çok açık ve net açıklamalardır.İnşallah sizlerde bundan sonra gerektiği yerde gerektiği zaman uygunsuz davranan bu Görevli kardeşlerimize görevinin bu en ince noktalarını hatırlatmayı sakın unutmayınız..

Aslında bu ilçede elle tutulur gözle görülür o kadar yanlış var ki ben sadece kendilerini zor durumda bırakmamak açısından hiç bir görüntü ve hiç bir fotoğraf yayınlamak istemiyorum. bu kadar küçük bir eleştiri ile şimdilik yetinmek zorundayım.

Bu ülkede herkes eşittir. Hak hukuk ve özgürlüklerin engellenemeyeceğini ve 1980 li yıllarda olmadığımızı kendilerine hatırlatır,üzerinde taşıdıkları formanın  ağırlığına kapılarak hiç kimsenin bu ülkede hava atmaya, zorbalığa ve araba önünde fors satmaya hakkı yoktur.

Kurallar çiğnenmiş ise yasanın öngördüğü ceza yazılır ve kenara çekilir, ukalalığı düşünen ve kendini bir şey zanneden zihniyetler her zaman çökmeye ve azarlanmaya,yuhalanmaya da layıktırlar. BU tür insanların ne dostu,nede bir çevresi olur..Sadece bunamışlığı ile kalır.

Devletin binası,odası,masası,kalemi,arabası vs vs her şey. Sizin şahsi araçlarınız değildir.

Geçmişte sizin bilmediğiniz bu Ahlaki değerler ülkeyi ayakta tutmuştur.Yoksa bugün bana ve vatandaşıma hava atanlar bir yunan veya bir fransız, ingiliz olarak doğabilirdiniz..İşte o zamanki o ahlaki değerler ve bağlılık sizi bu günlere böyle sorunsuzca getirmiştir.

Bugün Ailenizle mutlu huzurlu yaşayabiliyorsanız siz o zamanki ahlaki değerlere borçlusunuz.TÜRK MİLLETİ sandığınız kadar basit bir millet değildir.Hakaretlere layık bir millet asla değildir.Bugün o formayı giyip çarşıda pazarda itibar görüyorsanız bu geçmişin bağrından kopmuş ve bu güne kadar uzanmış olan o ahlaki değerlerin bir ürünüdür.

Bu devlete hizmet ediyorsanız karşılığında hem itibar hemde para kazanıyorsunuz.Bedava çalışmıyorsunuz.Bu inceliği unutmayınız..Bu sizin işiniz ve bu talimatnameye'de uymakta mecburisiniz. Siz sade, normal, suçsuz bir vatandaşa istediğiniz gibi davranamazsınız. Böyle bir hakkınız yok..

Eğer siz normal bir vatandaşa tavır koyarsanız siz suçlu ve vatandaşta POLİS olarak sizin karşınıza bu şekilde çıkabilir.

Biz POLİS devleti değiliz.Biz kimsenin güdümünde de değiliz, bu ülkede esir de değiliz. Bu ülke HAK,HUKUK VE ADALET sistemi ile yürütülen bir yönetim şeklidir.Cumhuriyet tir.

TÜM TÜRK milletinin dikkatine sunuyorum..

Saygı ve sevgilerimle
mehtisarac twitter





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024