ŞEHİRLERARASI OTOBÜS ŞOFÖRLERİ’NİN ŞAHSİ TARİFELERİ(Mehti Saraç) - Eskişehir Haber

ŞEHİRLERARASI OTOBÜS ŞOFÖRLERİ’NİN ŞAHSİ TARİFELERİ(Mehti Saraç)

ŞEHİRLERARASI OTOBÜS ŞOFÖRLERİ’NİN ŞAHSİ TARİFELERİ(Mehti Saraç)
Yayınlama: 30 Eylül 2012 Pazar - 17.656
A+
A-

 

                                   Değerli Dostlarım.

     Her geçen gün benimle beraber sizlerde çok güzel ve anlamlı konuları okuma fırsatı buluyor ve inanıyorumki bana yürekten destek veriyorsunuzdur..

     Bugünkü konumuz yine anlamlı ve çok önemli bir konu..Ben şahsım adına bütçeme uygun olarak şehir dışı seyahatlerimi gerçekleştirmek amacıyla her zaman otobüsle yolculuk etmeyi tercih etmişimdir.

      Son zamanlarda bu otobüs firmaları bile artık işin üçkağıtçılığına kaçmış ve bu yazıyı yazmama vesile olmuşlardır. Öyle bir alışmışlar ki, daha fazla para kazanmak ve maaşını yükseltmek hırsıyla yolculardan artık farklı farklı ücretler almaya başladılar. bir önceki hafta  aynı yer,aynı mesafe ve aynı yol olmasına rağmen müşteriden aldıkları ücreti değiştirip farklı ücretler almaya başladılar. Örnek verecek olursak bir önceki hafta ücret beş(5) TL iken, diğer hafta yedi(7,5) TL veya on(10) TL gibi ücret alabiliyorlar. 

       Üstelik bir de adamına göre hareket edip, üst baş ve konuşmasına göre veya şive ye göre ayırımcılıkta yapabiliyorlar. Bak hele şu şeytanlara !

       Bu da yetmiyor yolda aldıkları yolculara bilet verme gereği hiç duyulmuyor ben hiç rastlamadım. Her zaman  rastladığım şey biletin verilmemesi dururmudur. Bu bir tesadüf olamaz. Bir(1) değil, beş(5) değil, elli(50) değil. Hiç birinde de bilet verilmez mi? YUH yani..

       Çünkü yolda alınan bu yolcudan alınan para direkt olarak şoförün cebine gittiği için bilete vermeye ihtiyaç duyulmuyor.. Ve çoğu kez de durması yasak olan güzergahlarda durup yolcu alabiliyorlar.

        Uzun yola giden otobüs şoförlerinin hemen hemen hepsi dahil olmak üzere önce  konakladıkları tesiste bir güzel karnını doyuruyor ve arkasından etrafı bir güzel bakışlarıyla kesip, efe yürüyüşü ile birlikte eller arkada, kasıla kasıla önce etrafına birde havasını basıp ve ardından sanki padişahın saray kedisi gibi hiç umulmadık bir anda ortaya çıkıp kendi otobüsündeki herhangi bir yolcusunu da azarlayabiliyor.

        Bu dengesizliği gördünüzmü? Ey Türkiye ; sana hangi açıdan baksam hep eksi not veriyorum.

        Ne zaman bitecek bu garip TÜRKİYE'NİN sorunları ? Daha bu en basit uygulamaya bile bir çözüm getirememiş, acizane bir şekilde vatandaşını ezmeye ve yok etmeye çalışıyorsun.

     Ey AKP seni, sana bıraktığımız için sakın şımarma.Vicdanına sormuyorum çünkü sende vicdan ve merhamet kalmamış. Sen bir iktidarsın, herşeyi rahatlıkla çözebilirsin, bu ufak tefek konuları bile çözmekten korkuyorsun.

     En basit Otobüs firmalarına bile, kabul ettiremediğin Fiyat listen allak bullak, bazı firmalara verdiğin tavizlerden dolayı, adamlar, yukarıda örneğini verdiğim padişahın ''Saray kedisi'' gibi ''Ben sarayın kedisiyim'' diye arkadaşlarına, çevresine hava atabiliyor. Eee bu durumda sen ve yandaşlarında saray bekçisine dönüştüğünüzü bir kere daha sizlere hatırlatmak isterim.

     Bu firmaları bile sıkı sıkı denetleyecek sisteminiz (0)sıfır. Nerede denetleyicin ? nerede trafik polisin vs vs ?

      Yazık bu ülkeye sadece çok yazık !

Mehti saraç

sarac226@gmail.com

    

      





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024