AKP’NİN ESİR KAMPLARI ( Mehti Saraç) - Eskişehir Haber

AKP’NİN ESİR KAMPLARI ( Mehti Saraç)

AKP’NİN ESİR KAMPLARI ( Mehti Saraç)
Yayınlama: 18 Ağustos 2012 Cumartesi - 11.201
A+
A-

 

 



Değerli dostlarım.

Bazen insanlara Bin nasihat edersin çoğu kez anlamaz. Zamanla o nasihat ettiğin o kişinin başına bir musibet gelir ve her şeyi o zaman o anda çok iyi anlayabiliyor ve çok iyide kavrayabiliyor..
İşte bu seferki Musibet sahibi kişi veya kişiler ise tabiri caizse devletin başındaki parti AKP federasyonudur..

İŞTE AKP'NİN MUSİBETLERİNDEN çok önemli ve anlamlı gelişmeler...

Aslında AKP NİN layık olduğu yer bu fotoğraf karelerinde çok açık bir şekilde görülmektedir.

Meydanlarda AKP 'Lİ bazı yöneticiler vatandaşlarımıza adalet ve doğruluktan bahsederler, sokaklarda bas bas bağırıp nasihatler üstüne nasihatler yağdırırlar.. İşte bu hükumetin Başbakanına ne kadar itibar edileceğinin kanıtı bu depo fotoğrafında açıkça görülmektedir.

AKP hükumeti, Kendi iktidarı döneminde, yandaşlarını kapalı kapılar ardında gizlice ve sinsice açık bir şekilde desteklerken, kendi adamlarına olmadık toleranslar tanıyıp, piyasada olmadık işleri bunlara çevirten AKP, adete yandaşlarını TÜRKİYE DE sayılı insanlar konumuna getirtmiştir.

kendi akranlarına her alanda, açık bir şekilde göz yuman bu parti,ortalığı resmen esir kamplarına çevirmiştir. tanıdık, ahbap ve dost olduğu çakal firmaları yüceltmiş ve bu firmalara gariban vatandaşlarımızı ezdiren bir iktidar konumuna gelmiştir.

Kendi araştırmalarım sonucunda Devletin yüksek makamlarında oturan ve altlarına son model arabalar verilerek devletten nemalanan bazı aç gözlü serserilere buradan açıkça sesleniyorum.

Hani bu ülkede rüşvet yolsuzluk ve gayri meşru işleri yürüten hiçbir amir memur ve makam sahibi insanlara bundan sonra tavizler verilmeyecekti. Hani nerede bu kararlılığınız?
 
Maalesef bu durumlar AKP döneminde bir başka akıllı şekiller haline dönüşmüş ve kişisel yolsuzluktan, makamsal bir yolsuzluk tarifesine geçiş yapmıştır.İşte size çok açık örnekler.. (İstenildiğinde tek tek ispat edebilirim.)
Bu aşağıdaki örneğini vereceğim şirket bir AKP yandaşıdır.
ve AKP'SİNEDE son derece iyi güvenen bir inşaat şirketinin uygulamalarıdır

Geçen yıl veya bir önceki yıllarda tam olarak hatırlıyamıyorum. Ankara da Sayın Başbakanın bilakis Ramazan ayında şantiyelerini ziyaret edip iftar sofralarını şenlendirdiği bir şirkettir bu.. .

Bakınız bu şirket Başbakanın bu jesti desteğinden yola çıkarak ESİR KAMPINA dönüştürdüğü şantiyelerinde şimdilerde neler yapıyor ve insanlarımıza neler yaşatıyor hep birlikte görelim.
Bakınız, insanlar nasıl sömürülüyor bir özetleyelim...

1...Bu şirket İşe almış olduğu işçilerinin ilk bir maaşını içeride bırakmak suretiyle ikinci ayın sonunda bin bir minnetle ödeyebilirse, (yani 60 gün sonunda)bir maaş ödeyebiliyor. Üstelik bu işçilerine istemsiz zorla mesailer yaptırarak, ve bu işçilerinin mesailerininde % 60'lık ücretini de keserek ödemeler yapabiliyor.(Bu uygulama hiç bir kanunda yoktur. İçeride de maaş bırakılma olayı diye bir şey de olamaz, Bu uygulama insanlık dışı bir uygulamadır.) Bu şirket bunu yaparken elbetteki bu gücü AKP DEN almaktadır.

2...Bu şirket kesinlikle bu iki aylık dönem içerisinde yanında çalıştırdığı bu garip işçilerine 1 tek kuruş avans bile vermemektedir.

3...İşçilerine izin olayını yasaklamıştır.

4...Yattıkları yer tam bir ahırı andırır vaziyettedir.

5...Bu şirket yöneticileride maalesef okuma yazma bilmeyen, cahil ve laftan anlamayan bilinçli bir şekilde tayin edilmiş insan tiplemelerinden oluşturulmuştur.

6...Bu şirketin Üst derecedeki şefleri ise 20 25 yaşlarındaki bir genç delikanlıdır, saygı, sevgi ve ahlaktan tamamen yoksundur, 50 yaşındaki insanlara bile ağza alınmadık küfürlerle karşılık verebilen bir serseri.

7...Bu firma ilk önce İşe aldığı işçilerine ilk girişte otuza (30) yakın belgeler imzalatıp, mahkemeler huzurunda tazminat ödememek kaydıyla kendilerini bir şekilde garanti altına almak suretiyle tipik bir AKP yandaşı taktiği uygulamasını yürütmektedirler.

8...Birkaç günden sonra bu esir kampı niteliğindeki bu şantiyenin durumunu anlayan bir kaç işçi kardeşimiz buradan ayrılmak istediğinde paraları ya hep kesiliyor yada hiç verilmeyerek kapı dışarı edilebiliyor.Çünkü ilk girişte imzalatılan o belgeleri imzalarken, bu tür işinden ayrılma durumlarında ((Tüm alacaklarımı aldım))ibaresinin altına maalesef zorla ve çaresizlikten imza attırmışlardır.. Böyle durumlarda bu işçiler gelecekte tabiki bir hak talep edemiyor..

9...Çalışma saatleri kanunen yasalarda belirtildiği gibi 7,5 saattir. 
Aslında Bu saatlerden sonra çalışanlara mecburi mesai yazılması zorunlu iken bu söz konusu şirkette 12 saatten sonra mesai yazılmaya başlanıyor ve tam tamına yaklaşık olarak 16.18 saat işin durumuna göre bu işçiler zorla çalıştırılmaya mahkum kılınıyor..

10...Bu şirket, bir inşaat şirketidir. Asfalt dökme ve yapma işi ile uğraşan bir şirketdir. Bir taraftan yolları yaparken, diğer taraftanda 50 ton yüklü asfalt arabaları ile bu yeni yaptıkları yollardan bu malzemeyi çekerek bu yeni yaptıkları yolu rahatlıkla tekrar bozabiliyorlar. Çünkü birkaç sene sonra o ihaleyi tekrar alacaktır ve tekrar para kazanacak.

Bu yolu denetlemekle görevli olan Kara yolları şefi ise bu durumu rahatlıkla gördüğü ve bildiği halde göz yumuyor. Aslında bu nankör şefler burada ekmek yediği devletine açık bir ihanette bulunmaktadır.

Devletin trafik poliside gözünün önünden geçen 50 tonluk aracı resmen görememekten aciz. Çünkü o bölgenin Emniyet müdürlüğüne bu şirket tarafından bu ramazan ayında iftar yemeği verilmiştir. 

EE böyle hatır gönül dururken ne işi var bu polis kardeşlerimizin 50 tonluk arabaları durdurmasına..Başına iş mi alsınlar?  
Bu yazdıklarım AKP  Esir kamplarının çok açık küçücük birer uygulamalarıdır.

Yukarıdaki resme dikkatlice bakınız..KIZILCAHAMAM'DAKİ AKP ÇELTİKÇİ BELDE BAŞKANLIĞI... Yıkık dökük, virane bir bina ve içinde alçı, beton,çuval vs her türlü inşaat malzemelerinin bulunduğu bir depo.

İşte bize rehberlik ve öncülük yapan, Avrupa kapılarını vatandaşlarına açmakla sorumlu olduğunu hisseden iktidar partisinin belde binasındaki bu rezillik görülmeye değer.
 
Yalnız burada merak ettiğim birşey var. Bu AKP binasında Recep Tayyip Erdoğanın makamı nerede? Bu adam buraya teşrif etse nereye oturacak? Acaba makam koltuğu hangi Çuval olurdu?
 
Aslında bu tablo bu iktidarın gerçek yüzüdür.TÜRK insanına ve tüm TÜRKİYE'YE AKP nin ne kadar ciddiyetsiz olduğunu gösteren açık bir kanıtıdır..

''Hep bize hep bana'' politikasını millete dayatan bu sorumsuz parti, İl, ilçe ve belde başkanlıklarının sadece bu partinin Cahiliye döneminin öncü birlikleri olduğunun açık işaretleridir. Bunu daha net bir şekilde görüyor ve anlayabiliyoruz.

Durumlar böyle iken, tabiki aklıma şöyle bir safsata geliyor. Acaba AKP genel merkezinde neler var? Neler satılıyor?
Galiba orada da olsa olsa depolarında on (10) senedir stoklanmış arpa,buğday ve gübre çuvallarına rastlarsanız hiç şaşırmayın diyorum.

Değerli Dostlarım

Bir iktidara aslında sadece beş (5) sene çek vermemiz gerekiyordu. Hata yaptık. Çünkü 5 seneden sonra bu tür partilerde motivasyonlar kırılıyor şımarıklık ve hakimiyet dönemleri baş gösteriyor. Bu yüzden oy kullan



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024