BOZÜYÜK SİVRİHİSARLILAR KÜLTÜR, SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ - Eskişehir Haber

BOZÜYÜK SİVRİHİSARLILAR KÜLTÜR, SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

BOZÜYÜK SİVRİHİSARLILAR KÜLTÜR, SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
Yayınlama: 4 Aralık 2012 Salı - 7.837
A+
A-

Saygıdeğer Hemşehrilerim Kıymetli okurlarım!

Hepinizi içtenlikle selamlarım.Bu yazımda sizlere hemşehrilerimiz tarafından Bozüyük’te kurulan SİVRİHİSAR dernegi hakkında bilgiler vereceğim.Sürç-i lisan edersem affola…

Derneklerin amacı; Sosyal sorumluluk bilincini, yardımlaşma ve dayanışma şuurunu geliştirmek, toplumun sosyoekonomik düzeyini yükseltmek, tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve tanıtılmasına katkıda bulunmaktır.

Dernekçilik bilindiği üzere, bir siyasi yönetim şekli ve amacı olmayıp, kar beklentisi olmayan tamamen üyelerinin birlik beraberliğini sağlamakta ve ortak kültürün yaşatılmaya çalışıldığı işlevler yüklenen olgudur. Daha çok gurbetçi insanların bir araya gelip kent kültürünü yaşatmak, manevi değerlerin kaybolmasını önlemek, dönemsel olarak hatırlatmak yaşamak ve yaşatmaktır.

Bu manada 02.12.2012 Pazar günü Sivrihisar’lı Hemşehrilerimin nazik daveti üzerine Bozüyük’e gittim. Bozüyük’te saygın bir topluluk olan, SİVRİHİSAR’lı hemşehrilerimiz kendi aralarında sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı daha etkin hale getirmek ve sosyal yaşam seviyelerini artırmak amacıyla Dernek çatısı adı altında toplanıp faaliyetine resmi olarak devam etme fikrini benimsemişlerdi.

Bozüyük’te yaşayan Sivrihisarlılar, Bozüyük Belediyesine ait Uğur MUMCU Kültür sitesindeki otantik mekanda bir araya gelmişlerdi. Bozüyük’te bulunan hemşehrilerimizin sosyal, kültürel, ekonomik ve diğer konularda birlik ve beraberliklerinin sağlanması, ortak sorunlarının dernek çatısı altında çözüme kavuşturulması amacıyla dernek girişiminde örgütlenmesi karşısında oldukça mutlu olduğumu ifade etmeliyim.

Geçici yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu;

Dernek Başkanı Taner GÜRKÖK,
Başkan Yardımcısı Yavuz TÜYSÜZER,
Sekreter Nihal GÖKÇELER,
Muhasip Esenali GÜRCAN,
üyeler; Necati ÇAKIR,
Suat ERBAY,
Süleyman KARTALER’den oluşmaktadır.

Derneğin kurucu başkanı Taner Gürkök, konuşmasında Bozüyük’te yaşayan Sivrihisarlıları bir araya getirmek için yaptıkları çalışmalara destek verenlere teşekkür etti. Gürkök, “Yaptığımız toplantıda bizleri yalnız bırakmayan, Bozüyük esnaflarından Serhat Atalay, Hüseyin Atalay, Rahmi Teksoy, SİV-DER (SİVRİHİSAR KÜLTÜR, TURİZM, SOSYAL YARDIMLAŞMA VE TANITIM DERNEĞİ) Yönetim kurul üyesi Necmi GÜNAY, Eskişehir Sivrihisar Dernek Başkanı Burhanettin Sarıkaya ve yönetim kuruluna, Eskişehir’deki Sivrihisarlı esnaf Halil Nural Destici’ye teşekkür etti.

Naçizane bende yaptığım konuşmada “Dernek bana ne verecek” gibi son derece sevimsiz soruyu üyelerin kendi kendilerine sormamalarını istedim. Dernek ne bir banka şubesi, ne de sigorta acentesidir. Dernek üyeleri için vardır, onlar için yaşar, üye aidatlarıyla da yaşatılır. Üyelerin sosyal statülerini üst düzeye çıkarmaya çalışır. Bir cenazede bir düğünde gönderilen bir çelenk ne kadar önemsendiğinin en önemli kanıtıdır. Bu yüzden derneklere üye olarak STÖ(Sivil Toplum Örgütleri) lerdeki yerimizi almamızın önemini anlatmaya çalıştım.

Bunun yanında Bozüyük’te yaşayan Sivrihisar’lıların yeni kurulacak derneklerine olan destekleri kadar önemli olan bir diğer hususta; Dernek yönetimlerini denetlemeleri ve sorgulamalarıdır. Sorgulamalar asla rahatsızlık yaratmamalı, aksine, yapılan çalışmaların devamı açısından eksik yöntemler varsa giderilmeli, yönetimi daha sağlıklı ve bilinçli çalışmaya teşvik etmelidir.

Bu vesileyle Dernek kurucu üyelerine, göstermiş oldukları fedakarlıktan ve katılımlarından dolayı şükranlarımı sunarım. Bozüyük’te yaşayan Sivrihisarlılar sosyal, kültürel yardımlaşmanın ilk adımını başlatmış oldu. Bu adımın kendilerine ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmelerini temenni ediyor, çalışmalarında her zaman yanlarında olduğumu desteklerimin devam edeceğini ifade ediyorum.

SİVRİHİSAR adını duydukça gözleri parlayan ve ” SİVRİHİSAR sevdasını” içinde hisseden tüm hemşehrilerime saygılar sunar, işlerinde kolaylıklar dilerim.

 

SAYGILARIMLA Necmi GÜNAY





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024