NASREDDİN HOCA EĞİTİM, KÜLTÜR ARAŞTIRMA VE TANITIM DERNEĞİ - Eskişehir Haber

NASREDDİN HOCA EĞİTİM, KÜLTÜR ARAŞTIRMA VE TANITIM DERNEĞİ

NASREDDİN HOCA EĞİTİM, KÜLTÜR ARAŞTIRMA VE TANITIM DERNEĞİ
Yayınlama: 23 Haziran 2012 Cumartesi - 14.215
A+
A-

(NAS-DER)

NASREDDİN HOCA EĞİTİM, KÜLTÜR ARAŞTIRMA VE TANITIM DERNEĞİ

Saygıdeğer Hemşehrilerim, Kıymetli Okurlarım!

Hepinizi içtenlikle ve saygıyla selamlarım. Bu yazımda sizlere Kısa adı (NAS-DER) olan, Nasreddin Hoca Eğitim Kültür Araştırma ve Tanıtım Derneği’ni dilimin döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Karar siz Saygıdeğer okurlarındır.

Kısa adı (NAS-DER) olan, Nasreddin Hoca Eğitim Kültür Araştırma ve Tanıtım Derneği, Ankara Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünün (06-104-07) Kütük numarası ile 20.02.2012 tarihinde kurulmuştur.  Genel Merkezi Ankara olup, Derneğin Eskişehir ve Sivrihisar’da olmak üzere iki adet temsilciliği bulunmaktadır. Nasreddin Hoca Eğitim Kültür Araştırma ve Tanıtım Derneği, Eğitim ve Kültür alanında faaliyet gösteren bir hizmet ve proje derneğidir.

AMACI;

Nasreddin Hocanın, Ulusal ve Uluslararası alanda daha etkin tanıtılması, halk kültürü olan gülmece sanatını milli değerlerden kopmadan geliştirmeyi ve bu alanda uluslarüstü bir değer oluşturmayı amaç edinmiştir. Ayrıca Nasreddin Hoca’yı doğru anlayıp, doğru anlatarak Nasreddin Hocanın tanıtımına katkıda bulunmaktır.

HEDEFLERİ;

-Nasrettin Hoca Araştırma Merkezi açılması,

-Nasreddin Hoca Mizah Okulunun kurulması,

-Nasreddin Hoca Karikatür ve Fıkra Köyü oluşturulması,

-Nasreddin Hoca Müzesi kurulmasıdır,

-Nasreddin Hocanın Fıkraları tasnif edilerek kitap olarak yayınlanması,

-Nasreddin Hoca Kütüphanesi Oluşturmak.

 

YÖNETİM KURULU;

1.Erol COŞKUN                      Başkan                                                        

2.Ercan KARAÇAM                Başkan Yrd.     

3.Müslüm KOÇ                       Genel Sekter    

4.Yalçın    KOMŞU                 Muhasip                                                                             

5.AliOsman   GÖRGEN           Üye                                                                 

6.Necmi GÜNAY                    Eskişehir Temsilcisi,

7.Mete DANIŞ                        Sivrihisar Temsilcisi

 

Nasreddin Hoca Eğitim, Kültür Araştırma ve Tanıtım Derneği (NAS-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Erol COŞKUN ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri ile NAS-DER Eskişehir Temsilcisi Necmi GÜNAY’ dan oluşan heyet olarak;

 

­-Eskişehir Valisi Sayın Dr. Kadir KOÇDEMİR,

-Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Burhan SAKALLI

-Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hasan GÖNEN,

-(SEV) Sivrihisar Eğitim Vakfı Başkanı Sayın Naci ŞAKAR ile görüşmeler gerçekleştirdik.

Vali Sayın Dr. Kadir Koçdemir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkentliği ve Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliğini Eskişehir’de sivil toplum kuruluşları ve Eskişehir’lilerle birlikte gerçekleştireceklerini ifade etti. Nasreddin Hoca Derneği’nin bu organizasyonlarda mutlaka aktif olarak görev alması gerektiğini kaydetti. Derneğimizin çalışmaları hakkında başarılar dileyen Sayın Koçdemir, ziyaret sonunda heyetimize Valiliğin yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti ve ziyaret anısına fotoğraf çektirdik.

Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın Burhan SAKALLI ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Hasan GÖNEN’de derneğimizin aktif roller alacağını ve basın yayın tanıtım konularında desteklerini esirgemeyeceklerini ifade ettiler.

Bu ziyaretlerinin bir nezaket ziyareti olup derneğimizin bazı projeleri hakkında Sayın Valimize bilgiler vererek bu projelerin hayata geçmesi için Eskişehir’deki sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve özellikle üniversiteler ile işbirliği yaparak projelerini hayata geçirmek istediğimizin altını çizdik. Görüşmelerin çok samimi ve olumlu geçtiğini belirtmek isterim.

Sonuç olarak; 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir ve Somut olmayan Kültürel Mirasın Başkenti Eskişehir 2013 te Eskişehir’in çifte başkent olduğunu, bu organizasyonlarda Nasreddin Hoca derneği olarak projelerimizle katkı vermeye hazırız. Bu konu ile ilgili tüm kurum kuruluşlarla işbirliği içinde güzel işlere imza atacağımızı yürekten inanıyorum.

Bu vesileyle kurulan yeni derneğimizin Eskişehir ve Sivrihisar’ın tanıtımına hatta bölgesel tanıtıma katkı sağlayacağını düşünmekteyim. Bu duygularla hepinize saygılar sunar işlerinizde kolaylıklar dilerim.

 

SAYGILARIMLA              Necmi GÜNAY    

necmigunay@hotmail.com

 





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024