ANNE VE ANNELER GÜNÜ - Eskişehir Haber

ANNE VE ANNELER GÜNÜ

ANNE VE ANNELER GÜNÜ
Yayınlama: 8 Mayıs 2011 Pazar - 7.574
A+
A-

Saygıdeğer Okurlarım! Hepinize içten saygılar sunarım.Bu yazımda günün anlam ve önemine uygun olması açısından “ANNE ve ANNELER GÜNÜ” ile ilgili yazımla huzurlarınızdayım. Takdir siz saygıdeğer okurlarındır, umarım beğenirsiniz.

“Anne”, dünyanın en kutsal varlığıdır. En duygusal, en vefalı, en çok değeri bilinen ve haklarının ödenmesi imkânsız olan en yüce değerimizdir. Dokuz ay bizleri karnında taşıyan, taşırken gururlanan, kendi bedeninde bir can oluşturan, daha karnında iken kalbinden kalbimize sevgisini aktaran, bizler için çekinmeden canını veren, ömrümüzün her gününde, bizimle ağlayan, sevincimizle mutlu olan, hastalanınca hasta bakıcı olan, ömrünün her gününde ve gecesinde yüreğinin içinde yaşattığı bizleri bir of bile demeden, sabırla, sevgiyle, nadide çiçekler gibi büyüten, muhterem insanlardır.

Ona bağlılığımız gözlerimizi dünyaya açtığımız ilk gün başlar. Daha hiçbir şeyin farkında değilken onun kucağında ağlamamız kesilir ve her ağlamamızda derdimizin ne olduğunu bilir. Başkalarına kötü gelebilen ağlamamız ama ona en güzel müzik eseridir. Bizim ona verdiğimiz ilk hediye konuşmaya başladığımız gün, ilk öğrendiğimiz “anne” kelimesidir. Bilinçsizce verdiğimiz bu hediye onun en mutlu olduğu anlardan biridir. Hediyeyi çok duygusal bulduğu için sevincinden ağlar. Hakkını zaten ödeyemeyeceğimiz annelerimize değer verelim, üzmeyelim, gözyaşları üzüntüden değil sevinçten olsun ve onlara her zaman saygılı olalım.

İnsan ancak mahrum kalınca anlıyor anne sevgisinin değerini.Bu sevgiden iş, aş uğruna uzun yıllar ayrı kaldım.Küçük yaşta çıktığım gurbet ellerinde hala hayatımı kazanmaya çalışıyorum. Anne sevgisinden mahrum insanlar diledikleri kadar değerli, yararlı besinlerle beslensinler, isterse ömürleri boyunca varlık içinde yüzsünler daima aç, doymamış ve bir tarafları eksiktir.

Canım annem senden o sevginden mahrum kaldığım yıllar hep içimi acıttı.Ama sana söz bundan sonra inşallah daha az mahrum kalırım. Canım Annem Seni çok seviyorum, sana sağlıklı çok uzun ömür diliyorum.

Bütün yaşantım boyunca bana bıraktıkları yolda sevgi, şefkat, anlayış ve fedakarlıkla, o aileden biri olmaktan gurur duyduğum, yaşamlarının bir parçası olmakla kendimi şanslı hissettiğim ve hissedeceğim, mutlu bir yaşam sağlayan başta, “canım anneme” ve geleceğimi paylaştığım “biricik eşime” yeri gelmişken teşekkür ederim,günleri kutlu olsun.

Tarih kitaplarında okuduğum alıntıyı buraya nakletmeden geçmeyeceğim.İnebolu’ dan Kastamonu’ ya kağnı ile top mermisi taşıyan bir anne gece boyu yağan kar fırtınasıyla beraber yola devam eder ve Kastamonu Kışlası önüne gelir. Sabaha karşı kağnıyı gören askerler yaklaşınca bakarlar ki yükün üzerinde bir anne donarak şehit olmuş, örtüler açılınca top mermileri arasında canlı bir kız çocuğu bulurlar. Anne yorgan veya çulunu top mermileri ve kız çocuğuna örtmüş, kendisi şehit olmuştur.

Selam olsun mermi taşıyan annelerimize, selam olsun top mermisini anne diye kucaklayan o günün annesine, selam olsun bu vatan için canlarını veren şehitlerimizin annelerine, o şehitlerin eşlerine, selam olsun tüm annelere ve anne adaylarına; hepinizin ellerinden saygı ve hürmetle öper, uzun ömürler dilerim. “Cennet annelerin ayakları altındadır”.

 

“ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

 

SAYGILARIMLA Necmi GÜNAY

 

necmigunay@hotmail.com





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024