SEVDA YOLU SİVRİHİSAR - Eskişehir Haber

SEVDA YOLU SİVRİHİSAR

SEVDA YOLU SİVRİHİSAR
Yayınlama: 20 Mart 2011 Pazar - 8.492
A+
A-

Saygıdeğer Hemşehrilerim, Değerli Okurlarım! hepinizi saygıyla selamlarım. Bu yazımda sizlere kendimce ve dilimin döndüğünce “SİVRİHİSAR SEVDASINI” anlatmaya çalışacağım. Umarım beğenirsiniz.

SEVDA: Güçlü sevgi, Aşırı tutku; istek, bağlılık, karşılıklı sevginin bir ruha sığmasıdır.

Klasik bir söylemdir ‘’ SİVRİHİSAR SEVDASI’’ . SİVRİHİSAR’ a sevdalı mıyız? Yoksa uzaktan mı seviyoruz? Bunları sormamın ve yazmamın nedeni şu: SİVRİHİSAR’ ın tarihi ve kültürel varlıklarını korumak amacıyla SİVRİHİSAR sevdalıları çıkmalı ve bende varım demelidir. Sivrihisar Sevdası kimsenin tekelinde olmamalı. Sevdalı sayısı arttıkça ve ilçemize verilen değer çoğaldıkça orada yaşam kolaylaşacak ve Sevdalıların buluşma ve her şeyini paylaşma mekanı olmaya devam edecektir.

Bir avuç SİVRİHİSAR sevdalısı mı kurtaracak SİVRİHİSAR ı?Kimseyi suçlamıyorum, Kimse, içinde SİVRİHİSAR sevdası yoksa sevmeye zorunlu değildir, zorunlu da tutulamaz. Lafa gelince mangalda kül bırakmayanlar SİVRİHİSAR için bireysel getiri sağlamayacak işlerde ortada yoklar. Esas üzüntümde budur, yani hep o şirin ilçenin ismi üzerinden prim yapma peşinde olmuşlardır.

SİVRİHİSAR gelişemez, kalkınamaz diyenlere hep karşı çıkmışımdır. SİVRİHİSAR’ ın toprağından çömlek olmaz diyenlere ne buyurursunuz?  Şu bir gerçek ki toplum olarak birlik ve beraberlik içinde SİVRİHİSAR’ ı yüceltme diye bir çabamız, gayretimiz ve düşüncemiz olmadı. Bencillikler ön plana daha çok çıkmaya başladı. Bunun sonucunda da Sivrihisar’ı ötekileştirdik, görmezden geldik ve hiç düşünmedik. Birileri bizim yerimize düşünsün nasıl olsa birileri bunu yapıyor dedik. Oysa en büyük hatayı burada yaptık.

Ata yadigârı tarihi, kültürel değerler gün ışığına çıksın, ilçemiz kalkınsın, işsizimiz, aşsızımız kalmasın, göç ve beyin göçü dursun diyorsanız ve vicdanınızda bunu istiyorsa buyurun beyler, bayanlar SİVRİHİSAR ve SİVRİHİSAR ’ lılık burada bir tarafından da siz tutun.

"Oskar”ları toplamanın yolu filmde rol almaktan geçer. Hem filmde oyunculuğu kabul etmeyeceksiniz, hem de EN İYİ ERKEK/KADIN OYUNCU ÖDÜLÜNÜ bekleyeceksiniz? Bu olacak iş midir? Dünyanın hiçbir yerinde bu uygulamanın örneğine rastlamak mümkün değildir.

Ortak değerimiz SİVRİHİSAR ’dır. SİVRİHİSAR’ lılık bilincimizi ve sevdamızı geliştirmek ve ona sahip çıkmak adına hepimiz bir  ve bütün olarak aynı saflarda buluşmalı ve gücümüzü birleştirip, bütünleştirmeliyiz.

Kişisel olarak mücadelemize bir avuçta olsak devam edeceğiz, başarılı oluruz veya olmayız. Ama bu uğurda mücadele veren  “SİVRİHİSAR SEVDALISI” olarak karşılıksız sevenlerin vefa borcunu ödediği görüşündeyim. Hiç olmazsa SEVDA ları sahte değil ve karşılık beklemiyorlar.

Sonuç olarak bizler öneri getiriyor, kapıyı aralıyor ve sizlerin bu kapıdan içeri girerek SİVRİHİSAR için elinizi taşın altına koyun diyoruz. Beklentisi olmayan fanatik üç beş SİVRİHİSAR sevdalısı arasında sizlerde bulunun diyoruz. Önemli olan SİVRİHİSAR a sahip çıkmak, bizler bunun huzurunu yaşıyoruz. Darısı sizlerin başına…

Amacımız  SİVRİHİSAR’ a sırtını dönenlerin yüzlerini çevirmektir. Sevdalıların artması dileklerimle hepinize işlerinizde kolaylıklar diler, saygılar sunarım.

 

SAYGILARIMLA   Necmi  GÜNAY

necmigunay@hotmail.com

05072183066





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024