SİVRİHİSAR’LILAR BİRLİK BERABERLİK VE TANIŞMA GECESİ - Eskişehir Haber

SİVRİHİSAR’LILAR BİRLİK BERABERLİK VE TANIŞMA GECESİ

SİVRİHİSAR’LILAR BİRLİK BERABERLİK VE TANIŞMA GECESİ
Yayınlama: 29 Kasım 2010 Pazartesi - 10.204
A+
A-

Saygıdeğer Hemşehrilerim, Kıymetli Dostlarım hepinizi saygıyla selamlarım.26 KASIM 2010 günü saat 18.30 da Eskişehir Alaattin Park tesislerinde yapılan “SİVRİHİSAR’LILAR BİRLİK BERABERLİK VE TANIŞMA GECESİ” etkinliğine Odunpazarı Belediye Başkan yardımcısı hemşehrimiz Sayın Süleyman EKŞİ Bey’in nazik daveti üzerine Yeni kurduğumuz dernek yönetim kurulu olarak katıldık.  Bu davet Birlik, beraberlik ve kültürümüzün devam etmesi açısından oldukça önemlidir. Edindiğim izlenim, özlem ve gözlemlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

 

Katılımcılar arasında Sivrihisar’ın yetiştirdiği, Milletvekili, Bürokrat, Siyasi Parti temsilcileri, Akademisyenler, Sanatçılar, Memur, İşçi vb gibi her kesimden insanımızın olması ayrı bir güzelliktir. Kısacası iş, siyaset, bürokrat ve eğitim camiası bu etkinlikteki yerini alarak “ORTAK PAYDAMIZ SİVRİHİSAR” demiştir. Sivrihisar için özlenen bir tablo budur. Her kesimden insanların bir araya gelmesi katılımcıların üzerinde iyimserlik havası yaratmıştır.

 

Yemek öncesi konuşmalar yapan Sivrihisar Kaymakamı Sayın  ÇAKIRTAŞ ‘a, Odunpazarı Belediye Başkanı Sayın SAKALLI’ya, Tepebaşı Belediye Başkanı Sayın ATAÇ’a, ’Sivrihisar Belediye Başkanı Sayın ASLAN’a Odunpazarı Belediye Başkan yardımcısı Sayın EKŞİ’ye, Sivrihisar Eğitim Vakfı Başkanı Sayın ŞAKAR’a, Sivrihisar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın SARIKAYA ve Sivrihisar Spor Başkanı Sayın YEREBAKAN’a yaptıkları konuşmalar için teşekkür ederim. Yeni kurulan “SİV-DER”(SİVRİHİSAR KÜLTÜR, TURİZM, SOSYAL YARDIMLAŞMA VE TANITIM DERNEĞİ) adına sözcü olarak bende bir konuşma yaptım.

 

Sivrihisar’ın ihtiyacı olan  derneğin ilçe merkezine kurulmasıyla yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösteren olayı sizinle paylaşmak isterim. Konuşmacıların hemen hemen hepsinin Sivrihisar’ın Tarihi, Kültürü,  Turizm potansiyeli ve Tanıtımı ile ilgili konular üzerinden konuşmalarını yapmış olmaları, kurduğumuz Derneğin amacı ile her anlamda örtüştüğü ve derneğimizin kurulmasının ne kadar önem arz ettiğini görmekten son derece mutlu olduğumu ifade etmeliyim.

 

Derneğimiz adına yaptığım konuşmadan sonra orada  fark yarattığımızı, işin aslı ve özünün bu olduğunu kavrayan hemşehrilerimizin Derneğimiz yöneticilerine ve bizlere gösterdiği ilgi ve alaka görülmeye değerdi. Beklentilerin ne kadar yüksek olduğu kavranmış, vurgulanmak istenen amacın ön plana çıkması bu açıdan çok önemliydi.

           

En çok dikkatimi çeken konuşmacıların Sivrihisar’ın Tarihi ve Kültürel dokuları ile yöresel yemek kültürümüze atıf da bulunmalarıdır. Bunlar güzel şeyler ama Sivrihisar’lı hemşehrilerimiz beklentilerine cevap verecek kararları aldığımızı duymaları onlar üzerinde farklı duygular çağrıştırıyor. Sivrihisar insanı artık değişimi yaşamak istiyor. Bu noktada bende “ezberleri bozmanın zamanı” geldiği görüşündeyim.

 

Sivrihisar için siyaset üstü düşünen bir anlayışın egemen olması, bunun yanında da eleştirilere dayalı söylemler terk edilmelidir. Seçilmişlere güvenerek, Sivrihisar belediyesinin aldığı doğru kararların yanında olmalıyız. Bu noktadan hareketle Sivrihisar’ın sorunlarına el birliği ile çareler bulmalıyız. İlçemiz insanı “Yaşadığımız yeri yaşatamıyorsak bizlerinde yaşaması imkânsızlaşır” demektedir.

 

Sivrihisar için yeni söylemlere ve geleceği planlama gibi modern düşüncelere ihtiyaç vardır. Paylaşma, dayanışma, gönüllülük, toplum hizmeti, ortak gelecek ve sorumluluk adına geleceği  planlayarak bir “vizyon” ortaya koymalıyız. Bunun için önyargılardan arınarak somut kavramlarla düşünmeli ve hareket etmeliyiz. Bu ön plana çıkmazsa bir yerlere varılması mümkün değildir.

 

Sivrihisar’ın daha modern ve yaşanılır kent statüsüne ulaşmasını isteyen “SİVRİHİSAR SEVDALILARI” adına hepinize saygılar sunar,etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eder, işlerinizde kolaylıklar dilerim.

 

SAYGILARIMLA Necmi GÜNAY

 

necmigunay@hotmail.com

 

05072183066





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024