DEĞERLİ ÖĞRETMEN, ÖRNEK KİŞİLİK “BORA (MEHTAP) KAVAS” - Eskişehir Haber

DEĞERLİ ÖĞRETMEN, ÖRNEK KİŞİLİK “BORA (MEHTAP) KAVAS”

DEĞERLİ ÖĞRETMEN, ÖRNEK KİŞİLİK “BORA (MEHTAP) KAVAS”
Yayınlama: 22 Kasım 2010 Pazartesi - 11.690
A+
A-

1962 yılında şirin ilçemiz Sivrihisar’da dünyaya gelen Taksici Ali KAVAS ailesinin 3 çocuğundan en küçüğüdür. Abisi ve ablası da öğretmen olan Bora KAVAS İlkokulu ilçemiz Atatürk ilkokulunda, orta ve liseyi Eskişehir Anadolu Kolejinde 1 yılı hazırlık olmak üzere 7 yılda tamamlamıştır.

 

Mezun olduğunda girdiği ÖSS sınavlarında Konya Selçuk Üniversitesi Almanca öğretmenliğini kazanır 4 yıllık lisans eğitimini tamamlar. Mezun olduğu yıl açılan “Öğretmenlik yeterlilik sınav”ını Selçuk Üniversitesi’nden kazanan iki öğretmen adayından biridir.

 

Atamalarda Trabzon ili Akçaabat lisesine öğretmen olarak atanır. Kültürü, adetleri ve gelenekleri uymadığı halde çok kısa sürede oraya adapte olur. İşini doğru yaptığı için yıllardır Trabzon’da yaşayan biri gibi toplum ve okul camiası tarafından sevilir sayılır. Okulun Tüm spor organizasyonları, folklor, tiyatro, gezi ve her türlü aktivite ve etkenlikte ön planda yer alır.6 yıl burada büyük başarılara imza atar.

 

Kalbi doğduğu büyüdüğü yerdeki kendi öz be öz çocuklarımızı yetiştirmek için can atar.1993 yılından 2010 yılına kadar İlçemizin tüm gençlerinin yetiştirilmesinde ismini onların beynine kazır. İsmini duyan her öğrencide çağrıştırdığı “”örnek alınacak ve kaliteli kişiliktir.

 

Sivrihisar’daki her türlü etkinlikte, spor müsabakalarında, gezilerde, sosyal yapılanmada ve her türlü organizasyonda hep ilk akla gelen olmuş olgun tavrı ve kişiliği ile örnek alınacak insan olmuştur. İlçemizde bu alanda hep ilklere imza atmıştır.

 

Saygıdeğer Öğretmenimizin ilçeye kazandırdığı biri İngilizce-Türkçe olmak üzere 2 adet basılı kitabı ve yine ilçemize ait bir şiiri bulunmaktadır.”Şiir”leriyle şairliğe ne kadar yatkınsa,  Saz”ıyla da ozanlığa bir o kadar yatkındır.

 

Mesleğinin zirvesinde mülki amirlerinin de uygun görmesiyle son 3 yılını ilçemiz Milli Eğitim Şube müdürü olarak devam ettiren Bora Öğretmenimiz çocuklarının eğitimi için bu yıl Eskişehir’e tayin istemiştir. Şu an Eskişehir TOKİ Emre Bolat  İ.Ö.Okulunda yeni dönemde yeni beyinler yetiştirmek için kolları sıvamıştır.

 

Bora Öğretmen yine kendisi gibi meslektaşı Melek hanımla evli olup Gizem ve Ecem İsimli 2 kız çocuk babasıdır.

 


BORA KAVAS nasıl bir öğretmen, nasıl bir kişiliktir. Dilimin döndüğünü yazayım karar sizin;

 

BORA KAVAS Karşısındaki kişinin sıradan bir insan değil bu ülkenin geleceği ve yarınları olduğunu bilen, bu yaşam kaynağını parlatmakta kurutmakta kendi elinde olduğunu bilen, Atatürk ilkeleri ışığında eğitim veren çağdaş bir öğretmendir.

 

BORA KAVAS işini mesleği olduğu için değil, aklıyla ve yüreğiyle yapan, başını yastığa koyduğunda ''Ben iyi bir öğretmenim, mesleğimin hakkını veriyorum'' diyen farklı bir öğretmendir.

 

"Öğrencisini etkilemeden öğretmeye kalkan soğuk demiri boş yere döver."sözüne nazire yapar gibi tüm yetiştirdiği öğrencilerine örnek olan, onların her birinde emeği olan ,bugün Türkiye’nin kilit noktalarında görev alan insanlar yetiştiren mükemmel insandır. BORA KAVAS


BORA KAVAS,öğrenmeyi öğreten, öğrencilerinin kendilerine güven duymalarını sağlayan, iyi motive eden, düşünmeyi, araştırmayı, problemleri çözmeyi öğreten, sadece konuşmalarıyla değil davranışlarıyla da iyi bir örnek olan, biridir.Onların kalplerinde, gönüllerinin en derin köşelerinde yer alabilmiş nadir eğitimcidir.?

BORA KAVAS, öğrenci psikolojisini iyi bilir, dinler ve yardımcı olur. Öğrencisine güven verir, örnek olur, davranışları düzenli ve yapıcıdır. Bağışlamak cezalandırmaktan daha tesirlidir. Çünkü birincisi insanın nezaketini ikincisi ise kabalığını gösterir. BORA KAVAS bunu en iyi bilen eğitimcidir.

BORA KAVAS, alanında yeterli bilgi birikimine sahip ve becerikli, kendisini mesleğe adamış, gönüllü, öğretmenlik andına sadık, seçilmiş biridir. Okul ve diğer sosyal alanlarda düzenli ve örnek kişiliğe sahip, saygın bir şahsiyettir. Kültürel, manevî, evrensel ve insanlık değerlerine sahip, bunları yaşatan, koruyan, bir kişidir.

“ Sıradan öğretmen anlatır geçer, iyi öğretmen açıklar, yetenekli öğretmen uygular ve gösterir, gerçek öğretmen ilham kaynağı olur. ” BORA KAVAS için söylenecek en güzel söz sanıyorum budur.


Kısaca iyi BORA KAVAS dilinden güzel söz, yüzünden gülücük kalbinden sevgi eksik olmayan “SİVRİHİSAR SEVDALISI” bir gönül eridir. Kendisine uzun ömürler, ailesiyle birlikte nice mutlulukların yanında olmasını dilerim. Herkesi bir “Bora KAVAS” olmaya davet eder, hepinize saygılar sunarım.

 

Bu vesileyle Tüm Eğitim camiasının “24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ” kutlu olsun.

 

SAYGILARIMLA  Necmi GÜNAY

 

necmigunay@hotmail.com

 

05072183066





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024