SİVRİHİSAR KARTALI - Eskişehir Haber

SİVRİHİSAR KARTALI

SİVRİHİSAR KARTALI
Yayınlama: 14 Eylül 2010 Salı - 9.344
A+
A-

 

Saygıdeğer Hemşehrilerim,Hepinizi saygıyla selamlarım.Bu yazım da sizlere “Kartallar” dan bahsedeceğim. 70 yıla kadar yaşayan kartallar vardır. Ancak bu yaşa ulaşmak için, 40 yaşındayken çok ciddi ve zor bir kararı vermek zorundadır.

Kartalın yaşı 40'a dayandığında pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bu nedenle de beslenmesini sağladığı avlarını kavrayıp tutamaz hale gelir. Gagası uzunlaşır ve göğsüne doğru kıvrılır. Kanatları yaşlanır ve ağırlaşır. Tüyleri kartlaşır ve kalınlaşır. Artık kartalın uçması iyice zorlaşmıştır.

Dolayısıyla kartalın burada iki seçimden birisini yapması gerekir. “Ya ölümü seçecektir ya da yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini göğüsleyecektir”.

Yeniden doğuş yönünde karar verirse ki  bu yeniden doğuş süreci 150 gün kadar sürecektir. Kartal bir dağın tepesine uçar . Uygun yeri bulduktan sonra gagasını sert bir şekilde kayaya vurmaya başlar. En sonunda kartalın gagası yerinden sökülür ve düşer. Kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekler. Gagası çıktıktan sonra bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çıkarır.Yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmaya başlar. 5 ay sonra kartal, kendisine 20 veya daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan meşhur yeniden doğuş uçuşunu yapmaya hazır duruma gelir ve yeni avlar peşinde koşarak hayatını sürdürür.

Bunu neden anlattım,Şimdi gerçek konumuza dönelim.Sivrihisar’da kartallar gibi.

Gagaları eskimiş pençeleri sıkıca kavrayamıyor ve tüyleri de çok eskimiş, kısacası çok yaşlanmıştır. Sivrihisar’ın ve Sivrihisar'lının da kartal gibi karar verme zamanı gelmiş hatta geçmek üzeredir. Ya” böyle gelmiş böyle gidecek” diyecek ya da “artık dur böyle gitmez” diyecektir. 

İşte böyle gitmeyeceğine karan veren ve Ramazan bayramındaki etkinliğimizde çok net duruşla ifade eden Saygıdeğer hemşerilerimizinde verdikleri ve aldığımız kararla kurmayı düşündüğümüz, son olarak toplumsal uzlaşma aradığımız “SİVRİHİSAR KÜLTÜR, TURİZM, SOSYAL YARDIMLAŞMA VE TANITIM DERNEĞİ” ni çok kısa zamanda aktif hale getireceğiz.Artık mazeret üretme ve oyalama devri bitmiştir. 

Bu dernek; Sivrihisar’a projektör olacaktır. Işığıyla ilçemizi aydınlatacak, Sivrihisar’ lının dili, kulağı, gözü, eli,kolu kısaca her şeyi olacaktır. Çağdaş Sivrihisar için tüm enerjisini kullanacak, tecrübelerden istifade edecek ve Sivrihisar’a düşünce üreten ve karşılıksız sevenlerin merkezi haline getirecektir.

Bunun için bilgili, eğitimli, kültürlü, donanımlı kişilerle çalışıyoruz. Bu çalışmanın içinde olmak manevi olarak katkı sağlamak isteyen tüm “SİVRİHİSAR SEVDALILARINI” bekliyoruz. Süreç herkesin tahmin etiği gibi sancılı ve yorucu geçecektir.(Dernekler masası,noter, gazete ilanları toplantılar vs.vs) Ama buna hazırlıklıyız. Bu özveriyi göstermek bizim boynumuza borç olmuştur. Bizi çıktığımız bu yolda yalnız bırakmayacağınızı manevi katkılarınızı esirgemeyeceğinizi düşünüyorum.

Bu vesileyle tüm hemşehrilerimin geçmiş Ramazan bayramlarını en içten duygularla kutlar, herkese işlerinde kolaylıklar diler, saygı ve sevgilerimi iletirim.

 

SAYGILARIMLA  Necmi GÜNAY

necmigunay@hotmail.com

05072183066





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024