SİVRİHİSAR’LI OLSUN DA ÇAMURDAN OLSUN - Eskişehir Haber

SİVRİHİSAR’LI OLSUN DA ÇAMURDAN OLSUN

SİVRİHİSAR’LI OLSUN DA ÇAMURDAN OLSUN
Yayınlama: 6 Ağustos 2010 Cuma - 8.539
A+
A-

Hemşehrilik”, bir diğer ifade ile “Hem-Şehirlilik” sözlük anlamıyla aynı şehirden olmak anlamına gelir. Bugün hayatın her alanında çok güçlü bir olgu durumundadır. Çünkü “hemşehricilik” halkımızın değer verdiği bir ilişki biçimidir. Ortak değer ve gelenekler üzerinden kültürel bir yakınlığın adıdır.

Hemşehriliğin tarihsel kökenleri eskiye dayanır. “Hemşehrilik” herşeye rağmen değerlerini, geleneklerini bozmadan, aynı kaderi paylaşmış, aynı yerlerden çıkıp gelmiş insanların oluşturduğu olgudur.İnsanı yozlaştıran, bencilleştiren ve kendi yaşamına dahi yabancılaştıran kültür karşısında, aynı yerden olmak kültürü önemli bir korunma işlevi görür. Hemşerilik işte bu temelde güçlenen bir bağdır.

“Hemşerim” demek, kendi içinde asgari bir güveni, dayanışmayı, insan sıcaklığını da taşır. Bir diğer ifade ile ait olduğu kültür ve geleneklerini, alışkanlıklarını yaşatma tercihidir.

Hemşehrilik :Bir yandan halk arasındaki kaynaşma ve beraberlik duygusu gelişip, bilmemekten, tanımamaktan kaynaklanan önyargıları yıkarken; öte yandan halkın birliğini istemeyenlerinde yüzlerinde bir tokat olur.

Hemşericiliğin kendini en güçlü olarak hissettirdiği ve hemşericiliğin sosyal yaşamdaki yansımalarından biri de Yöre dernekleridir. Bu amaçla henüz düşünce aşamasında olan“SİVRİHİSAR İLÇESİ, BELDE VE KÖYLERİ KÜLTÜR, TURİZM, SOSYAL YARDIMLAŞMA VE TANITIM DERNEĞİ”nin kurulması ve yaşatılması için herkesin birlik olması gerekmektedir.

Dağılmışız dünyanın dört bir yanına
Tüm SİVRİHİSAR’lılara selam olsun
İster manav, ister çerkez , ister tatar,ister boşnak
SİVRİHİSAR lı olsun da çamurdan olsun.

Havası güzel , suyu güzel , insanı güzel
Arabaşısı bir başka , kapaması özel
İster Kaymaz ’lı , ister Dürmek ’li , ister Hortu’lu
SİVRİHİSAR’ lı olsun da çamurdan olsun.

Kelem dolması,Yaprak sarması, Bamya çorbası
Kaldı SİVRİHİSAR’ da yüreğimin yarısı
İster esmer , ister kumral , ister buğday sarısı
SİVRİHİSAR’ lı olsun da çamurdan olsun.

Yağmuru , çamuru , karı , ayazı
Kelemi ,patlıcanı ,pırasası ,soğanı
İster yerlisi ,ister köylüsü,ister göçmeni
SİVRİHİSAR’ lı olsun da çamurdan olsun.

“SİVRİHİSAR AŞKINI” yürekten hisseden ve SİVRİHİSAR adı geçtiğinde kalbi titreyen tüm hemşehrilerime saygılar sunar,işlerinde kolaylıklar dilerim.Güzel ve yaşanır Sivrihisar için el ele…

SAYGILARIMLA Necmi GÜNAY

necmigunay@hotmail.com

05072183066







Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024