SİVRİHİSAR KÜLTÜR, TURİZM, SOSYAL YARDIMLAŞMA VE TANITIM DERNEĞİ - Eskişehir Haber

SİVRİHİSAR KÜLTÜR, TURİZM, SOSYAL YARDIMLAŞMA VE TANITIM DERNEĞİ

SİVRİHİSAR KÜLTÜR, TURİZM, SOSYAL YARDIMLAŞMA VE TANITIM DERNEĞİ
Yayınlama: 25 Temmuz 2010 Pazar - 8.715
A+
A-

Her Sivrihisar' lının isteği; İlçemizin layık olduğu yere gelmesi, refaha kavuşması, Tarihi ve Kültür değerlerimize sahip çıkarak dünü, bugünü ve yarını ile yaşanabilir bir kent statüsüne kavuşması, gelecek kuşaklara miras olarak bırakılmasıdır.

Amacımız; Sosyal sorumluluk bilincini , yardımlaşma ve dayanışma şuurunu geliştirmek , SİVRİHİSAR’ ın sosyoekonomik düzeyini yükseltmek , Tarihi ve kültürel değerlerin korunması ve tanıtılmasına katkıda bulunmaktır.İlçemizde yaşayan insanlarımızın yapılan hizmetlerden en iyi şekilde yararlanması sağlamak, onların taleplerini analiz eden yönetim süreçlerine katılımım esas alan ihtiyaçlarını beklentilerini onların akıllarından bile geçirmediği vizyonu ortaya koymaktır.

Sivrihisar'da yaşamış, havasını solumuş, suyunun tadını, bazlamasının kokusunu, içinde hisseden ve Sivrihisar 'lı olmakla gurur duyduğumuz bir ortamda Sivrihisar'ımızın dışarıdan bakıldığında nasıl görünüyor, nereye gidiyor diye düşünen bir şeyler yapamamanın ızdırabı içersinde olan Sivrihisar'ı sevenlerin olduğunu düşünüyorum.

Sivrihisar'ı seven "Sivrihisar' lıyım" diyen herkes elini taşın altına koymalıdır. İleride İlçemizin büyük bir köy olması Sivrihisar'da yalnız ve yabancı olmak herkesi üzer. İlçemizi daha iyi ve güzel yerlere getirebilmenin düşüncesi içersinde olmalıyız. Sivrihisar'ımızın menfaati için “sorgulamalıyız”, “tartışmalıyız”. Bunları yaparken kişi ve kurumları yıpratarak değil,mutlaka yapıcı ve olumlu olmalıyız.Başka SİVRİHİSAR yoktur.

Dışarıda yaşayan hemşerilerimizin gözü, kulağı ve gönlü Sivrihisar'ımızın gelişmesi canlanması layık olduğu yere gelmesindedir. Sivrihisar’ı seven herkesin Sivrihisar için bir şeyler yapma, söyleme ve anlatma gayreti içersinde olduğunu görüyoruz. Bu gayret içersinde olanların bunları yapmaya çalışırken Sivrihisar'ın kendi iç dinamiklerinden kaynaklanan zorluklarından dolayı yapmak ve söylemek istediklerinin havada kaldığını belirtebiliriz.

Hiçbir toplum oturduğu yerde gelişemez, tek başına ayakta duramaz. Sivrihisar'ımızın menfaatini her türlü siyasi görüş ve düşüncenin, kişisel çıkarlarımız, menfaatlerimizin üzerinde görmeliyiz..Sivrihisar için ayakları yere basan stratejik plana ihtiyaç vardır. Bu planı ortaya koyacak, yaşatacak kişiler ve toplumsal irade gereklidir.

Bunun için Sivil toplum desteği şarttır. Günümüz de siyasi aktörlerin toplumsal sorunlara yeteri kadar pratik çözümler üretemeyişi sivil toplum örgütlerinin önemini artırmaktadır. Sivil toplum örgütlerinin (STÖ) ellerindeki önemli kozlarından biride toplumu bilinçlendirme, yönlendirme ve baskı yapmaktır.

Bu doğrultuda, Sivrihisar'ın  Sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda iç ve dış dinamiklerini harekete geçirecek yerel potansiyellerinin saptanması ve bu olanakları Sivrihisar'ımızın ihtiyaçları doğrultusunda yapılandırılması, yararlandırılması ve tanıtımı için harekete geçirecek bir sivil toplum oluşumuna ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. Bunun için düşünce aşamasında olan “ SİVRİHİSAR KÜLTÜR, TURİZM, SOSYAL YARDIMLAŞMA VE TANITIM DERNEĞİ “ adı altında SİVRİHİSAR merkezinde faaliyet gösterecek bir sivil toplum örgütü kurmayı düşünüyoruz.
Bu konu ile ilgili görüş ve düşünceleriyle katkı yapabilecek hemşerilerimize ulaşmak istiyoruz. Katılmak isteyen ve katma değer sağlayacak tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz.

SİVRİHİSAR için gerçekten somut bazı şeylerin ortaya konma zamanı gelmiştir. Tüm hemşehrilerimizin konuya hassas olarak yaklaşarak katkı sağlamasını diliyoruz.

SAYGILARIMLA Necmi GÜNAY
 
05072183066




Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024