SİVRİHİSAR SPOR - Eskişehir Haber

SİVRİHİSAR SPOR

SİVRİHİSAR SPOR
Yayınlama: 15 Nisan 2010 Perşembe - 10.518
A+
A-

Futbol; geniş kitlelere hitap ettiği için çok önemli bir tanıtım ve reklam aracıdır. Birlik beraberlik, heyecan, coşku, dayanışma ve kaynaşma aracıdır. Birleştirici bütünleştiricidir.

 

Sivrihisarspor 1.nci ve 2.nci amatör kümede oynadığı yıllarda Eskişehir bölgesinin en centilmen takımı olmayı başardı. Misafir takımları ağırlamasıyla, uğurlamasıyla ve hiçbir kötü olaya karışmamasıyla Eskişehir’in diğer ilçe, belde ve semt takımlarına örnek olmuştur. Spor kulübü olarak  Sivrihisar’ı çok güzel temsil etmiştir.

 

Sivrihisar'da sporun gelişmesi ve tanıtımının yapılması için neler yapmalıyız?

 

Sivrihisar’ın futbolda layık olduğu yere gelebilmesi için öncelikle herkesin Sivrihisarspor’un etrafında kenetlenmesi gerekiyor. Futbolun ilçemize ve ilçemiz ekonomisine olan katkılarını, bunun yanında ilçemizin tanıtıma olan katkısı hep göz ardı edildi. Olaya ciddi şekilde eğilip futbolun ilçemiz esnafına katma değerini kimse görmedi veya görmek istemedi.

 

Sivrihisarspor kurulduğu 1974 yılından bu yana Amatör kümede olmasının en önemli sebeplerinden biri budur. Sivrihisar’ın bu yüzden profesyonel ligde futbol takımı yok. Dedikoduyla, kıskançlıkla, çekişmeyle vakit geçiriyoruz. Kaymakam, Belediye Başkanı,Emniyet Müdürü, Oda Başkanları, Parti İlçe Başkanları, dernekler,şirketler, esnaflar,tüccarlar olarak herkesin işin içinde olması, taşın altına elini koyması gerekmektedir.Profesyonel lige çıkmak için daha çok çalışmalı ve daha profesyonel yönetici ve sporcuları bünyemize katmalıyız.

 

Sivrihisar’ın tanıtımı ve reklamı için futbol gibi çok önemli bir aracın mutlaka kullanması gerekiyor. Takıma verilen destek kulüp yönetimindeki isimlere göre değişkenlik göstermemesi gerekir. Takım şahsi çekişmelere, kişisel hesaplara alet edilmemelidir.

 

Futbol takımımızın 3. ligde olması bu saydıklarımın gerçekleşmesini sağlayacak. Heyecanı, coşkuyu, birlik beraberliği, kaynaşmayı, dayanışmayı artıracaktır. Binlerce kişi stadyumda bir ülkü etrafında toplanacak, tek ses, tek yürek, tek yumruk olacak. Amatör kümede olmak Sivrihisar’a kesinlikle yakışmıyor.

 

Sivrihisarspor A takımı 2'nci Amatör kümede yenilgisiz lider durumdadır. Buda benim ve tüm Sivrihisar’lı hemşehrilerimin gurur kaynağı olmaya yetiyor.Bu konuda çalışmalarını aralıksız devam ettiren,gecesini gündüzüne katan,mesai mevhumu gözetmeyen spor ve futbol sevdalısı takımımızın Değerli Antrenörleri Sayın Mete DANIŞ ve Sayın Engin ÇAM Bey’lere huzurlarınızda teşekkür ederim.

 

Bir önceki Belediye  Başkanımız Sayın Yaşar YURTDAŞ Bey'e bir teklifim oldu. Sivrihisar’da sporun gelişmesi adına yaptığı katkılardan dolayı belli bir döneme damgasını vuran, bizlere mücadeleyi, arkadaşlığı, kardeşliği, paylaşımı, ve kazanma hırsını aşılayan değerli insan rahmetli Avni DİZMAN 'ın adını “Kapalı Spor Salonu” veya “Çim Futbol Sahası”(Şehir stadyumuna)na vererek bu insanın isminin ölümsüzleştirilmesi için fikir sundum. Fikrime çok sıcak baktığı, 2009 yılı Şubat ayı Belediye Encümeninin toplantısında gündemde olmadığı halde, gündeme alarak Eskişehir Gençlik Spor İl Başkanlığına bir biyografiyle müracaat ederek teklif ettiğini toplantıdan çıkan değerli büyüklerimden öğrendim. Bu değerli insanın ilçemize katkılarını yaşatmak adına, eski Başkan Sayın Yaşar YURTDAŞ Bey'e yaptığı girişimlerden dolayı şükranlarımı iletirim. Bu konuyu yeni Başkanımız Sayın Fikret ASLAN 'a da teklif ettim. Konunun takipçisi olacağına yürekten inanıyorum. İlçe halkı olarak hepimizin bu konuyu dikkatle takip etmesi gerekir.

 

 Sivrihisarspor’u tüm hemşehrilerim gibi bende 3. ligde görmek istiyorum. Bu günleri görmese de beklide bunu en çok isteyen ve arzulayan ve bizi yukardan izleyen Rahmetli büyüğümüz Sayın Avni DİZMAN’ı rahmetle anarım. Saygıdeğer Avni Ağabey mekânın cennet olsun,nur içinde yat.Bu ilçe senin “Spora ve Futbol”a verdiğin emeklerini asla unutmayacaktır.

 

SAYGILARIMLA    Necmi  GÜNAY

 

necmigunay@hotmail.com

 

05072183066





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024