SİVRİHİSAR’IN GELECEĞİ - Eskişehir Haber

SİVRİHİSAR’IN GELECEĞİ

SİVRİHİSAR’IN GELECEĞİ
Yayınlama: 28 Şubat 2010 Pazar - 7.754
A+
A-

SİVRİHİSAR'IMIZ için;
 
-Yorma kafanı böyle şeylere...
-Eski köye yeni adet getiriyorsun...
-Sen mi kurtaracaksın burayı...
-Bana dokunmayan yılan bin yaşasın...
-Adam sende ne yapacaksın boş ver...
-Varsa bir aş durma yanaş varsa bir iş durma sıvış...
-Bir yapan çıkar nasıl olsa... 
-Sivrihisar'dan birşey olmaz...
 
gibi doğulu anlayış,zihin, düşünce ve eylem durgunluğu denilen ve bulaşıcı özelliği olan ÖN YARGILARLA dolu fakat mutlaka aşılması gereken bir toplumsal sorunla karşı karşıyayız.Bu anlayışın hâkim olduğu toplumlar her tür baskı, pasifize, edilgen ve devamlı göç almaya açık bir yapı görüntüsü vermektedir. Oysa gelişmiş ilçelerde araştırma, değerlendirme ve sonuca gidecek plan ve uygulamaları hayata geçirme pratiği olmazsa olmaz bir değer olarak ortaya çıkmaktadır. 
 

Yerel yönetimlerin, vizyonu, birikimi, uygulamaları ne kadar profesyonel anlayışa sahip olup olmadıkları kurumun kimliğini ifade eder ki bu durum sorumlu oldukları toplum yada toplulukların gerek yerel gerekse ulusal kamuoyundaki algılanan görüntüsü demektir.

Yönetim kadrolarının yöneticilik özellikleri toplum için son derece önemli bir değer olarak ortaya çıkmaktadır. Yöneticinin her konuyu bilmesi elbette mümkün değildir. Ama yönetici her konu ile ilgili ihtiyaç duyduğunda sonuca gidebilecek bilgiye nasıl sahip olabileceğini bilmek zorundadır. Başka bir deyişle "yönetici akılları kullanan akıldır". Yönetici sonuç alma konusunda hangi alanlarla ilgili birikiminin olması gerektiğini de bilmelidir.

Sorumlu olduğu topluma karşı yönetiminde bulunduğu SİVRİHİSAR’ın modern ilçe haline dönüştürüleceğini buna ilişkin strateji, konsept ve taktiklerin nasıl olması gerektiğini toplumun ve kurumun gelecekte nasıl bir yapıya kavuşturulması gerektiği üzerinde bilimsel ve öngörülü çalışmalar yapmalıdır.

Futuroloji; Geleceğin hesaplanması anlamına gelir.Geleceği ile ilgili karar alma ve geliştirme anlayışına ve pratiğine sahip olmayan toplum ve kuruluşların geleceği ile ilgili kararları başkaları alır.

Futuroloji; Ekonomi, nüfus ve demografik yapı, teknoloji,sosyoloji, siyaset ve benzeri bilim dalları ile ilgili gelecekte nelerle karşılaşacağımızı ve geleceğe ilişkin hangi tedbirlerin alınması gerektiğine ilişkin çalışmalar yapılmasını zorunlu kılar.?

Yapılması gereken o kadar çok iş var ki. Bunları bu günden aşama aşama çözemezsek ilerde önümüze çok ağır ve çözülmesi imkânsız vaka olarak çıkacaktır. 

Heryeri tarih ve kültür kokan şirin ilçemiz neden bir SAFRANBOLU neden bir BEYPAZARI olmasın.Çok güzel projeler hazırlayıp AB 'den Dünya bankasından ve çevre örgütlerinden krediler alınarak bu doku canlandırılabilir. Bunu yerel ve resmi yönetimlerden bekliyoruz.Böyle bir açılımı kim yaparda bu toprakları dünya ve inanç turizmine açarsa kendilerinin heykellerini ŞADIRVAN meydanına dikmekte biz SİVRİHİSAR'lıların boynunun borcu olur.

Bu konuda gerek temsil yetkisini verdiğimiz yönetimin gerekse kurumsal muhataplarımızın SİVRİHİSAR'ımızı objektif ve sağlıklı bir anlayışla bu günden belirlemelerini ve maksada hizmet eden çözüm anlayışının bir parçası olmalarını bekliyoruz.

 

SAYGILARIMLA  Necmi GÜNAY

 






Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024