Büyükerşen Emek’te konuştu: Borçla borç ödenmez - Eskişehir Haber

Eskişehir Politika

Büyükerşen Emek’te konuştu: Borçla borç ödenmez

Büyükerşen Emek’te konuştu: Borçla borç ödenmez
Yayınlama: 30 Nisan 2023 Pazar
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde ihalesi 2002 yılında yapılan ve yurtdışı kaynaklı borç kullanılan tramvayın borcunun hala bitmediği ve 2030 yılında biteceğini açıklamıştı. Bugün Emek mahallesinde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu için Emek Mahallesi Seçim Bürosu açılışında konuşan Büyükerşen yıllarca aktarma yaparak yolculuk etmek zorunda bırakılan Emek mahallesi sakinlerinin geçmişi unuttupunu düşünerek "tramvayı 1 yılda getirdik" dedi.. 

Nerdeyse her seçim tır üzerinde tramvay ve ray gezdirdiklerini ve uzun süre beklettiklerini unutan Büyükerşen konuşmasında hala bir çok konuda eksikleri tamamlanmayan Emek mahallesi için "25 yıl önce bu mahalle nasıl bir mahalleydi hatırlıyor olmalısınız. İmkânsızlıklar içerinden imkânlar yarattık. Emek’e tramvayı getirmek görevlerimden biriydi. 1 senede çağın en modern aracı olan tramvayı getirdik” dedi.

Yıllardır Eskişehir tek adam olarak yönettiği nedeniyle sık sık eleştirilen Büyükerşen, referandum sonrasında Türkiye’nin kaderini 1 tek adama teslim edildiğini idda ederek, göçmenlere ayrılan bütçenin tarıma ayrılması halinde bugün etin de sebze ve meyvenin de ucuz yenileceğini savundu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin yıllardır kendi şehrindeki Tülomsaşı bırakarak yurtdışından aldığı tramvaylar nedeniyle borç ödediği, bunun yanında da hala kredilerle işler yaptığını görmezden gelerek, "Borçları borçla ödeyen yegâne ülkelerden biriyiz. Borçla borç ödeyenin sonu gelmez" dedi. Geçtiğimiz günlerde kasadaki altınları vatandaşlara dağıtacağız diyen Özgür Özel'in de açıklamalarını adeta yalanlayan Büyükerşen,  "Bizim Merkez Bankası dolar basmıyor, borç basıyor. Gırtlağına kadar borç içerisinde Türkiye, böyle ülkelere iktisatçılar, iflas eden ülke gözüyle bakıyorlar" dedi.

 

 

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024