Erdoğan’dan EFES-2022’de Yunanistan’a tarihi rest - Eskişehir Haber

Eskişehir Politika

Erdoğan’dan EFES-2022’de Yunanistan’a tarihi rest

Erdoğan’dan EFES-2022’de Yunanistan’a tarihi rest
Yayınlama: 9 Haziran 2022 Perşembe
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EFES-2022 Tatbikatı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yaptığı konuşmada Yunanistan'a gayri askeri statüdeki adaları silahlandırmaktan "vazgeç" çağrısı yaparken "Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum" dedi.

SK'nın en büyük planlı tatbikatlarından biri olan ve bu yıl 37 ülkenin katılımıyla 9 Mayıs'ta başlayan Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı EFES 2022 tatbikatı devam ediyor.

İzmir'de Efes-2022 Tatbikatı'nda açıklamalarda bulununan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın yaptığı kışkırtıcı hamleler sonrası çok sert uyarı yaptı.

Erdoğan "Yunanistan'ı adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uymaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum. Bu millet bir şey söylerse ardını da takip eder." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

Kahraman ordumuz uluslararası görevlere kadar her alanda gösterdiği başarılarla göğsümüzü kabartıyor. Dünyanın en tehlikeli silahlı terör örgütleriyle yürüttüğümüz mücadelelerin eşi benzeri yoktur. Suriye'de DEAŞ'a karşı ilk ve tek harekatı biz gerçekleştirdik. Hem ülkemizin hem de komşularımızın toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına tehdit oluşturan PKK/YPG ile sadece biz mücadele ettik.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024