Burgaz: #KaçakYapmaPlanYap Diyerek Kentteki İMAR SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ - Eskişehir Haber

Eskişehir Politika

Burgaz: #KaçakYapmaPlanYap Diyerek Kentteki İMAR SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ

Burgaz: #KaçakYapmaPlanYap Diyerek Kentteki İMAR SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ
Yayınlama: 25 Şubat 2021 Perşembe
A+
A-

Eskişehir uzun yıllardır devam eden imar sorunu sürüyor. Kent genelindeki yeni yapılaşma alanlarının belirlenmemesi nedeniyle özellikle gayrimenkul alanında yaşanan arsa sorunu nedeniyle ev üretiminine yansıyan arsa maliyetlerinde yaşanan büyük artış konut fiyatlarını olumsuz şekilde yansıyor. Buna paralel olarak da kira fiyatları da sürekli yükselmeye devam ediyor.

İnşaat üretimi konusunda sektörün bu konuda acil çözüm beklentilerinin sık sık gündeme gelmesine karşın bu konuda maalesef yerel yönetimler tarafından adım atılmadığı için yükselişin ardı arkası gelmiyor.

CHP il başkanı Recep Taşel bu konuda sosyal medya üzerinden tartışmalara neden olacak bir paylaşım yaptı. Paylaşıma ise yanıt Ak Parti İl Başkan yardımcısı Hasan Burgaz'dan geldi. Burgaz Türkiyede tek kaçak yapı nedeniyle alt belediye tarafından ceza kesilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen'i hatırlatarak kaçak yapı yapma imar yap şeklinde bir yanıt verdi. #KaçakYapmaPlanYap

Eskişehir'de uzun yıllardar yapımayan imar planları, güncel olmayan ve tam açıklanmayan MASTER trafik planı, yeni yapılmayan yollar, bir tane bile yerel yönetimlerce yapılmamış toplu konut projeleri gibi pek çok olumsuzluk yanında kent merkezindeki alana sıkışıp kalmış durumda. Bu yüzden eskiden yüzde 20 lerde olan arsa payları kenar semtlerde bile yüzde 40 ları aşmış durumda. Kent merkezinde ise bu oran yüzde 60-70 bantlarında. Böyle olunca artan inşaat maliyetlerne bir de yüksek arsa payı maliyeti de ekleniyor. Artan fiyatlar ise gayrimenkul satışları yanı sıra kira bedellerine de yansıyor.

Taşel'in paylaşımını gören bazı sosyal medya kullanıcıları Eskişehir'de bırakın toplu konut projesi yapmayı belediyelerin zorluk çıkardıkları TOKİ projeleri de olmasaydı kentte kiralar nerelerde olurdu kimbilir demekten kendilerini alamadılar

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024