Bugün biz kadınlara verilen “Seçme ve Seçilme Hakkının” 86. Yıl dönümü... - Eskişehir Haber

Eskişehir Politika

Bugün biz kadınlara verilen “Seçme ve Seçilme Hakkının” 86. Yıl dönümü...

Bugün biz kadınlara verilen “Seçme ve Seçilme Hakkının” 86. Yıl dönümü...
Yayınlama: 5 Aralık 2020 Cumartesi
A+
A-

Tüm kadın milletvekillerimizin, yerel yöneticilerimizin, muhtarlarımızın ve siyasette her basmakta çalışan görev yapan tüm kadınlarımızın bu önemli gününü kutluyorum.

Bizler bu toplumun yarısını oluşturan, anne olan, kız kardeş olan, abla olan, pozitif ayrımcılığa tabii tutulan, evde, işte çalışan, haksızlıklara maruz bırakıan kadınlarız. 86 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilen bu hakkı bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile ileriye taşıyanlarız.

Mustafa Kemal Atatürk, 1925'te Kastamonu'da yaptığı konuşmada "Toplumu kalkındırmak istiyorsak izlememiz gereken daha emin ve daha etkili bir yol vardır, o da Türk kadınını çalışmalarımıza ortak etmek, hayatımızı onunla birlikte yürütmek, kadını bilimsel, toplumsal ve ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı ve koruyucusu yapmakla olur." Kadın- erkek eşitliğini bu cümleleri ile ortaya koyan Atatürk’ü minnetle yad ediyorum.

Dünya ve Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarımız için atılan adımlar ve söylenen sözlerin devamı, ilk defa diğer dezavantajlı kesimlerle birlikte kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanması konusu 2010 yılında yapılan değişiklikle Anayasa'mıza girmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kadının yer almadığı siyaset, kadınları dışlayan bir yönetim anlayışı sadece kadınlar için değil bütün toplum için büyük bir eksikliktir. Kadınların omuz vermediği sahip çıkmadığı bir demokrasinin başarıya ulaşması mümkün değildir.” sözleri toplumsal bir sözleşme olarak kabul edilmiştir. İlk andan itibaren insanlığın yarısı erkek, yarısı kadındır. Bunlardan hangisini çıkartırsanız çıkartın, geriye insanlıktan eser kalmaz. Annelerimize, kız kardeşlerimize, eşlerimize, kız evlatlarımıza, tüm kadınlarımıza göstereceğimiz saygı, muhabbet aslında tüm insanlık adınadır. Dolayısıyla erkek olarak kendimiz için ne düşünüyor, istiyor ne bekliyorsak kadınlar için de aynı duygular içinde olmamız gerekiyor” diyerek kadının toplumdaki yerini belirtmiştir.

Türkiye’de kadınların siyasi haklarını elde etmeleri birçok batılı ülkeden önce gerçekleşmiştir. Türk Kadının yeterli düzeyde temsil edilmiyor olması durumu daha çok toplumumuzun yanlı bakışından ileri gelmektedir. Bizler 86 yıl önce almış olduğumuz bu hak çerçevesinde ilk gün kü kararlılık ve azimle, bilim ve ilim temelli olarak gelecek nesillerimizdeki kadınlarımıza örnek olacağız. Demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri olan siyasi partiler ve siyasi parti üyelerinin ve yine demokratik yaşamın temelinde yer alan yerel yönetimler bağlarımızı güçlü tutarak kadın temsiliyetini üst noktalara taşıyacağız.

Kadınların değiştirici ve dönüştürücü gücü ile kadınların sorumluluğu, duyarlılığı ve en ince zevkleri ile ülkemizi ve dünyayı geliştirmeye ve değiştirmeye hazırız. Tüm kadınlara bu anlamda bir çağrım var. Tüm kadınları birleşmeye davet ediyorum.

Biliyorum ki

Daha güçlü bir Türkiye için Kadınlar

Daha demokratik bir Türkiye için Kadınlar

Daha adaletli, daha özgür bir Türkiye için Kadınlar var

Ve onlar burada …


Emine Nur Günay
Eskişehir Ak Parti Milletvekili

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024