DSP İl Başkanı GÜVEN’den Öğretmenler Günü Mesajı - Eskişehir Haber

Eskişehir Politika

DSP İl Başkanı GÜVEN’den Öğretmenler Günü Mesajı

DSP İl Başkanı GÜVEN’den Öğretmenler Günü Mesajı
Yayınlama: 24 Kasım 2020 Salı
A+
A-

DSP ESKİŞEHİR İL BAŞKANI SALİH GÜVEN  "AYDINLIK GELECEĞİMİZİN MİMARI ÖĞRETMENLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN.

DSP Eskişehir il Başkanı Salih Güven  24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Başkan Güven  " 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla yaptığı açıklamada öğretmenliğin, sevgi ve fedakarlık mesleği olduğunu belirterek, “Sınırları hiçbir zaman okul ve sınıf duvarlarıyla belirlenmemiştir. Atatürk ‘Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir.’ derken Hz. Ali, de ‘Bana bir harf öğretinin 40 yıl kölesi olurum’ demiştir.” dedi.

Başkan Güven :”Eğitim bir toplumun temelini oluşturan, devamlılığını sağlayan, gelişmesinde rol alan en önemli faktördür. Geçmişte olsun, günümüzde olsun, toplumlar eğitim sayesinde başarıya ulaşmış, bu sayede belirli medeniyet seviyesinde yol almışlardır. Eğitim, eğitimciler tarafından bizlere verilir. Bu eğitimciler de öğretmenlerimizdir. Aileden sonra eğitimimizi öğretmenlerimizden alırız. Onlar küçücük yaşta bizleri bilgilerle tanıştıran bilgelerimizdir bizim. İlk çocukluk dönemimizle başlayan eğitimimiz ilköğretim, lise, üniversite ile devam eder. Bu öğretim süreci boyunca öğretmenlerimiz yanımızdadır. Onlar bilgi hazinemizdir. Bilgileri sayesinde bizleri eğiterek çeşitli mesleklere hazırlarlar. Denilebilir ki, bütün mesleklerin temelinde öğretmenlerin verdiği eğitim vardır. Çünkü bir meslek sahibi olmak için eğitimden geçmek gerekmektedir. Bu nedenle onların bizim gönlümüzdeki yeri her zaman farklı ve özeldir. Hayatımız boyu gerekli olacak, bizlere yön verecek kültürü öğretmenlerimizden ediniriz. Küçük yaşta bizlere temelini attıkları eğitimle kendimizi geliştirir, kültür sahibi oluruz. Bu sebeple onların verdiği eğitim hayatımızın belli bir noktasıyla sınırlı değildir. Görüldüğü üzere öğretmenlerimiz bizim için çok önemlidir. Toplum olarak gelişmemiz için temeldir öğretmenlerimiz. Değerini anlıyor ve görüyoruz. Onlarsız bir toplum düşünülemez. Bu duygu ve düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim seferberliğine “Millet Mektepleri Başöğretmeni” unvanıyla katıldığı bugünde, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor; terör saldırılarında ve görevi başında kaybettiğimiz şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtikal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. dedi.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024