Pektaş’tan Covid-19 Ölümlü Cenaze İşlemine tepki - Eskişehir Haber

Eskişehir Politika

Pektaş’tan Covid-19 Ölümlü Cenaze İşlemine tepki

Pektaş’tan Covid-19 Ölümlü Cenaze İşlemine tepki
Yayınlama: 14 Kasım 2020 Cumartesi
A+
A-

Evde Covid 19 vefatları için bir ekip bulunmadığını belirten Büyük Birlik Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Abdülcebbar Pektaş, konuyla ilgili bir mesaj yayımladı. Pektaş,mesajında şu ifadelere yer verdi:
"11 Kasım 2020 Tarihinde Yenidoğan mh.de meydana gelen Covid-19 ölümü nedeniyle yardımımıza ihtiyaç duyan sayın mahalle sakini vatandaşımıza yardım amaçlı, 112 acil servis, hastanelerimizin Covid-19 servisleri, filyasyon ekipleri, sağlık müdürlüğümüz ve bu konu ile alakalı çalışacağını düşündüğümüz diğer kurum ve kuruluşlar ile irtibata geçmemize rağmen maalesef Eskişehir'de Covid-19 ile ilgili herhangi bir tim yada buna benzer bir ekibin olmadığını tespit ettik.
  
Resmen evinizde Covid-19 tanısı ile ölmeyin deniyor, çünkü meftanız alınmıyor ve alacak hiçbir kurumda yok.
  
Rahmetli olan vatandaşımız maalesef 16-17 saat müdahale edilmeden evinden alınıp defin işlemleri yapılamadı, bu çok üzücü bir durum,yaklaşık 1 milyon nüfuslu Eskişehir'imizde bu çok büyük bir aksaklıktır. Bu konuda derhal acil bir eylem planı oluşturulması gerekmektedir ve şu olağanüstü günlerde en kısa sürede uygulamaya konulmalıdır, maalesef önlem alınmadığı takdirde önümüzdeki günlerde daha sık karşılaşılacaktır. 
  
Covid-19 ile mücadelede bu örnekte olduğu gibi kurumlar sınıfta kalmıştır, bu hastalıkla mücadelede kurumların müşterek anlaşma ve çalışma planları gerekmektedir,yoksa her kurum sorumluluğu kendi üzerinden atıp kenara çekiliyor ve olan yine masum vatandaşımıza oluyor, cenaze ve defin işlemlerini yapacak kurum bulunmuyor.
  
Covid-19 kime ne zaman, nasıl bulaşacağı maalesef belli değil, bu bilinçle yetkili mercilerin şehrimizde en kısa sürede önlem almalarını umuyoruz.
 
Bu konu hakkında kendileriyle yapmış olduğumuz görüşmeler sonunda ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın sesi olarak bizlere yardımcı olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve beraberindeki ekip arkadaşlarına yürütmüş oldukları organize çalışmaları için teşekkür ediyoruz, tüm Türkiye ve Eskişehir'imize sağlıklı günler dileriz."

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024