Veri Yedekleme ve Depolama’da Türkiye’nin En İyisi Türksat - Eskişehir Haber

Eskişehir Bilim-Teknoloji

Veri Yedekleme ve Depolama’da Türkiye’nin En İyisi Türksat

Veri Yedekleme ve Depolama’da Türkiye’nin En İyisi Türksat
Yayınlama: 10 Eylül 2021 Cuma
A+
A-

Bilişim dünyasının ve sektörün teknolojilerini geliştiren ve çözümler üreten şirketlerin yer aldığı “Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması Bilişim 500” Ödül Töreni yapıldı. Türksat, Yılın Veri Yedekleme ve Depolama Donanımı Kategori’sinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

Türkiye’de bilişim sektörünün en büyük 500 şirketini genel ve faaliyet gösterdikleri kategorilere göre sıralayarak pazar hakkında öngörü ve özellikleri belirleyen İlk 500 Bilişim Şirketi Türkiye 2020 Araştırması’nın sonuçları 8 Eylül’de gerçekleştirilen törende açıklandı. Bu yıl ilk kez ‘fijital’ (fiziksel ve dijital) olarak yapılan törende ilk olarak sektör rakamları paylaşıldı. Bilişim 500 Ödül Töreni’nin açılış programında, Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç konuşma yaparken donanımlı yeni insan kaynağının yeni iş alanlarına yönlendirilmesi ve teknolojinin yenilikçi fikirlerle ekonomiye kazandırılmasının gerekli olduğunu söyledi. Koç, “Yarının rekabetçi dijital ekonomisinde bir güç olarak var olabilmek, yeni iş yapma modellerini yapay zeka üzerine kurgulayarak teknolojik gelişime ayak uydurmak, iş gücü yeteneklerini yeniden belirlemek zorunlu hale gelmiştir” dedi.

Sayan: “Bilişim şirketleri, diğer sektörlere güç katıyor”

Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilişim500 araştırmasının bir çok bilişim şirketi için motivasyon kaynağı olduğunu ifade ederek “Ülkemizin geleceğini inşa eden tüm şirketlerimizi tebrik ediyorum. Sektörümüzde faaliyet gösteren sizler, toplumsal refah ve ekonomik verimliliğinin anahtarı konumdasınız. Bilgi ve iletişim teknolojileri her sektörü değiştiriyor, dönüştürüyor. Bilişim şirketlerimizin gücü, diğer sektörlerinde gücüne güç katıyor. Özellikle pandemi döneminde bilgi ve iletişim teknolojilerinin hayatımızın devamlılığını sağlamada ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Bu süreçte bilim sektöründe yatırımlar hız kesmeden, artarak devam etti” dedi.

Türkiye bilişim sektörünün gelişimi ile ilgili birçok veriyi içeren, markaların performanslarını ölçen Bilişim 500 araştırmasının sonuçlarına göre Türksat, Yılın Veri Yedekleme ve Depolama Donanımı Kategori’sinde birincilik ödülünün sahibi oldu. Ödülü Türksat adına Bilişim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Savaş aldı.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024