Ankara – Sivas Hızlı Treni İle Şehirlerin Çehresi Değişiyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Ankara – Sivas Hızlı Treni İle Şehirlerin Çehresi Değişiyor

Ankara – Sivas Hızlı Treni İle Şehirlerin Çehresi Değişiyor
Yayınlama: 19 Mayıs 2023 Cuma
A+
A-

26 Nisan 2023 tarihinde işletmeye alınan Ankara – Sivas Hızlı Treni ile Sivas, Yozgat, Kırıkkale şehirleri en hızlı en konforlu şekilde Başkente ve diğer şehirlere bağlandı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın mayıs ayı sonuna kadar ücretsiz olacağını açıkladığı Ankara – Sivas Hızlı Treni, yolcularını misafir etmeye devam ediyor.

TCDD Taşımacılık olarak Ankara – Sivas Hızlı Treni’nde seyahat eden yolcuların ve Sivaslıların hızlı tren, Sivas ilimize katkıları hakkındaki düşüncelerini sorduk.

Hızlı trenin rahat ve zamandan tasarruf sağladığı için ilk tercihleri olduğunu söyleyen Arzu Eraslan:” Daha önce de hızlı treni kullandım, çok memnunum. İstanbul ve Eskişehir’e gittim. Konvansiyonel trene de bindim. Annem Balıkesir’de yaşıyor. Onu ziyaret etmek için de treni tercih ediyorum. İstanbul’da da ablam var, eğer özel araba ile gitmezsek hızlı treni tercih ediyorum. Otobüsü değil. Iğdır’a gitmeyi planlıyorum, uçak fobim olduğu için hızlı trenle gitmeyi tercih edeceğim. Hızlı trenle Sivas’a kadar gitmek gidip oradan otobüsle Iğdır’a giderek zamandan tasarruf sağlayacağım.” dedi.

“Sivas’a ilk defa gidiyorum. Buna hızlı tren vesile oldu.”

Zehra Aslan ise ” Öğretmenim, Ankara’da yaşıyorum, Sivas’a gezmek için yani turistik amaçlı seyahat edeceğim. Sivas’a ilk defa gidiyorum. Buna hızlı tren vesile oldu. Daha önce Sivas’ı görme fırsatım olmadı. Bu projeyi hayata geçirenlerden,  vesile olanlardan Allah razı olsun. Çok mutluyuz gerçekten. Hızlı treni İstanbul, Eskişehir güzergâhlarında hep kullanıyorum. Nadiren iş yoğunluğuma göre uçakta oluyor ama tren zevkli. Ayrıca çok konforlu mutluyuz” dedi.

“Tren harika bir şey. Bizim Sivas’a ha uçak ha hızlı tren.”

1992 yılında demiryollarından emekli olduğu söyleyen Celal Yıldız:” Tren harika bir şey. Bizim Sivas’a ha uçak ha hızlı tren. Bu benim üçüncü seferim, Sivas’ta yaşıyorum. Ankara’ya hastaneye gitmek için kullanıyorum. Hastaneye zamanında yetişebiliyorum. Hızlı tren çok rahat, biz çok memnunuz. Bizim Sivas’a yakıştı. Allah razı olsun. Şu anda tek istediğim Sivas’tan İstanbul’a doğrudan sefer. Ben bu projeye 10 puan veriyorum. Allah diğer şehirlerimize de nasip etsin.”

“Eryaman’da oturuyorum. Otobüsle Bahçelievler’e 2.5 saatte gidiyorum. Ama aynı sürelerde Sivas’a gelmek harika birşey”

Kent içinde bir yerden bir yere giderken harcadığımız zamandan daha kısa sürede Ankara’dan Sivas’a gidilebildiğini ifade eden Başkent Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Son Sınıf Öğrencisi İlayda Güler de ” Hızlı treni Eskişehir’e gidip gelirken kullanıyorum. Ankara’dan Sivas’a otobüsle 7 buçuk saatlik sürenin 2 buçuk saate düşmesi mükemmel bir şey. Ben Eryaman’da oturuyorum. Otobüsle Bahçelievler’e gidişip yaklaşık 2 buçuk saat sürüyor. Otobüsle Bahçelievler’e gidip gelmek ile Sivas’a gelmek aynı şey. İlk defa Sivas’a gidiyorum. Nişanlım asker onu ziyaret etmek için gidiyorum. Hızlı tren bizim için çok iyi oldu, Sivas eskiden uzak gelirdi, şimdi çok yakın.“

“Hızlı trenin Sivas’a katkısı oldu. İlerleyen günlerde daha da katkısı sağlayacak. Taksicisi, lokantacısı, esnafı yararlanıyor”

Sivas Gar Taksi Durağında çalışan İbrahim Kaval: ” Bu meslekte 30 yıla yaklaştım. Babadan oğula aktararak aynı mesleği yapıyoruz. Tabii ki zor süreçlerden geçtiğimiz zamanlar oldu. Pandemi vardı trenler yoktu. Şu anda Sivas’ımıza hızlı tren geldi, trenin Sivas’a katkısı oldu. İlerleyen günlerde daha da katkısı sağlayacak. Taksicisi, lokantacısı, esnafı yararlanıyor. Bunun yanında Ankara’da işin olduğu zaman 2 saate gidip, işini gücünü halledip aynı sürede dönebiliyorsun yani bir günde işini halledebilirsin.”

“ 20 yıldır Yozgat’ta görev yapmama rağmen Sivas’a hiç gelmemiştim. Hızlı Trenle Geldim”

İzin gününde çocuklarıyla birlikte Sivas’a gitmekten mutluluk duyduğunu belirten Coğrafya Öğretmeni Mehmet Özcan:”Yozgat merkezde 20 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Daha önce Ankara, İstanbul arasında hızlı treni çok kullandım. Gelişmiş ülkelerde hızlı trenin çok yaygın olduğunu biliyorum. Ülkemizde eskiden karayolu ağırlıklı ulaşım nedeniyle çok kazalar oluyordu. En güvenilir ulaşım aracı olan hızlı trenin ülkemizde gelişmesi çok güzel. Keşke bundan 50 yıl önce yapılsaydı.  20 yıldır Yozgat’ta görev yapmama rağmen Sivas’a hiç gelmemiştim. Arabayla hep çevre yolundan geçip gidiyorduk. Ama hızlı trenle çocuklarımla beraber geldik, tarihi yerlerini gördük, güzel yemeklerini yedik. İnşallah tekrar geleceğiz, Yozgat’tan Ankara’ya, hızlı trenin olduğu şehirlere de daha kolay gideceğiz.”

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024