10. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nın Kazananları Ödüllerine Kavuştu - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

10. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nın Kazananları Ödüllerine Kavuştu

10. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nın  Kazananları Ödüllerine Kavuştu
Yayınlama: 13 Mayıs 2023 Cumartesi
A+
A-

Dinamik ve genç tasarımcıların sektöre kazandırılması ve deneyim sahibi olmaları amacıyla düzenlenen 10. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması Ödül Töreni, 9 Mayıs 2023 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleşti.  Bu sene “Boz Yap, Boz Yapma” teması ile düzenlenen ve toplamda 522 projenin değerlendirildiği yarışmanın birincisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 3. sınıf öğrencisi Hande Tekin oldu.

Yurtbay Seramik tarafından bu sene 10.su düzenlenen ve ana teması “Boz Yap, Boz Yapma” olarak belirlenen Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nın kazananları, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde düzenlenen ödül töreni ile ödüllerine kavuştu. Bu sene rekor katılımla 202 farklı üniversiteden 14.000 ön başvurunun yapıldığı ve 522 projenin değerlendirildiği Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nda, toplamda 9 kişi ve 6 proje ödüle layık görüldü. Yarışmanın birincisi İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 3. sınıf öğrencisi Hande Tekin, ödülünü Yurtbay Seramik Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Melis Yurtbay’ın  elinden aldı. 

Yarışmanın sektör ve gençler için önemine vurgu yapıldı 

Yurtbay Şirketler Grubu Kurucusu Zeki Yurtbay tarafından “Gençler hayal etsinler, hayal çok güzel bir şeydir. Gerçekleştirilebilir olan hayaller kursunlar. Onları gerçekleştirmek için çalışsınlar. O hayaller gerçekleştikçe, daha da büyür.” ifadeleriyle temelleri atılan ve her sene farklı bir tema ile düzenlenen yarışmanın ödül töreni, alanlarında uzman jüri üyelerinin proje değerlendirme videosu ile başladı. Yurtbay Seramik Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Melis Yurtbay’ın konuşması ile devam eden ödül töreninde, 9. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nın kazananları Elif Topçu ile Fatma Ece Gürsoy ve Dizcan Deniz Köse’nin deneyimlerini anlattıkları videolar da katılımcılarla paylaşıldı. 

Ödül töreninde, yarışmanın jüri üyelerinden seramik sanatçısı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevim Çizer ile Tasarım Atlas/Garage Atlas kurucusu Mimar Ahmet Burçin Gürbüz de Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nın sektör ve gençler için öneminin altını çizdi. 

Genç yetenekler, ödüllerine kavuştu

Konuşmalar sonunda, “Dijitalleşen bir yolculuğun içinde, ölçüleri belli karolar kullanarak, kuralını kendin yazdığın bir oyun yaratabilir misin?” sorusunu sorarak tasarımcıları standardın ötesinde düşünmeye ve yaratmaya teşvik eden yarışmaya katılan ve kalıpların dışına çıkarak kendilerini ifade edebilen genç yetenekler, ödüllerine kavuştu. 

 

10’uncu Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması’nın birincisi ve 50.000 TL’lik ödülün sahibi İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 3. sınıf öğrencisi Hande Tekin oldu. Tekin’in projesi, 2023 yılında İstanbul’da gerçekleşecek Unicera Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı’ndaki Yurtbay Seramik Standı’nda sergilenecek.

Yarışmanın ikincisi Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı 4. sınıf öğrencisi Ece Diliüz ve üçüncüleri grup projeleri ile Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık yüksek lisans öğrencisi Ezgi Avcı ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Melih Alkan oldu. 

Mansiyon ödüllerine ise Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı 4. sınıf öğrencileri Selvihan Gülbengi Öztaş ve Tuğsem Altun, İstanbul Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Mimari Tasarım Bölümü doktora öğrencisi Elçin Kara Vatansever ve    Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü 4. sınıf öğrencileri İrem Nur Taşkın ve Eylül Civelek layık görüldü.

 

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024