Kırka’ da hayvanlar susuz kalmayacak - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Kırka’ da hayvanlar susuz kalmayacak

Kırka’ da hayvanlar susuz kalmayacak
Yayınlama: 8 Mayıs 2023 Pazartesi
A+
A-

Eskişehir Seyitgazi İlçesi Kırka Mahallesinde ikamet eden üreticilerimizden hayvan sulamasında kullanılan çeşmelerin, suların çekilmesinden kaynaklı olarak kuruduğu hayvanlarını sulama amaçlı kullandıkları suların akmadığına ilişkin kurumumuza bildirimde bulunulmuştur.

Yapılan incelemede; Kırka Mahalle Muhtarı tarafından Seyitgazi Kaymakamlığına, Akpınarlar mevkiinde bulunan 3 adet çeşmenin akmadığı ve kuruduğu,  bu yüzden küçükbaş ve büyükbaş hayvanların susuzluk çektiği ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşların mağdur olduğu ve ilgili çeşmelere su verilmesi talebi ile başvuruda bulunduğu belirlenmiştir. Seyitgazi Kaymakamlığı tarafından konunun muhataplarından olan ESKİ ve DSİ 3. Bölge Müdürlüğüne yazı ile bildirmiştir.

ESKİ Genel Müdürlüğü Seyitgazi Kaymakamlığının yazısına, ilgili çeşmelere su verilmesi işleminin uygun olmadığına dair olumsuz cevap vermiştir.  DSİ 3. Bölge Müdürlüğü teknik personeli tarafından arazide yapılan etüt ve incelemelerde kış yağışlarının yetersiz olduğundan yeraltı sularında taban seviyesinin düştüğünden su hattına su gitmediğinin  tespit edildiğine dair teknik inceleme yapılmış ve açılacak keson kuyudan güneş enerjisi ile çalışan motopomp ile çeşmelerin bulunduğu su hattına su verileceğine dair teknik rapor hazırlanmıştır. İklim koşullarına göre en uygun zaman belirlenerek 03.05.2023 tarihinde İl Müdürlüğümüz ve DSİ 3. Bölge Müdürlüğü teknik elemanlarınca etüt çalışmaları yapılmıştır. Su seviyesinin en uygun olduğu nokta belirlenmesiyle DSİ 3. Bölge Müdürlüğümüze ait iş makineleri ile kazı çalışmalarıyla 8-10 metre derinliğe inilerek su kaynağına erişim sağlanmıştır.  Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Yapılan çalışmalarda her türlü yardım ve işbirliğini esirgemeyen DSİ 3. Bölge Müdürü Kağan ŞAN’a İl Müdürlüğümüz olarak teşekkür ederiz.

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024