Trendyol Azerbaycan’a açılıyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Trendyol Azerbaycan’a açılıyor

Trendyol Azerbaycan’a açılıyor
Yayınlama: 1 Mayıs 2023 Pazartesi
A+
A-

Türkiye’nin, 10 milyar dolar üzerinde değerlemeye ulaşarak ilk decacorn’u olan teknoloji şirketi Trendyol, Azerbaycan’a açılıyor. Azerbaycan’ın en büyük holdinglerinden Pasha Holding ile Azerbaycan pazarı için ortaklık anlaşması imzaladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Halihazırda Trendyol Azerbaycan’da en fazla kullanılan markalardan bir tanesi ama artık yoluna Azerbaycan’ın da markası olarak devam edecek.” dedi.

ŞİRKET KURACAKLAR

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te Bakan Varank’ın refakatinde düzenlenen törende anlaşmaya imzaları Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin ile Pasha Holding CEO’su Celal Gasimov imzaları attı. Anlaşma ile Trendyol ve Pasha Holding Azerbaycan’da ortak e-ticaret faaliyetleri gösterecek şirket kuracak.

İVMEYİ YURT DIŞINA TAŞIYACAKLAR

Anlaşma imza töreninde konuşan Bakan Varank, Türk markalarının e-ticarette Türkiye’de yakaladıkları ivmeyi yurt dışına taşımak istediklerini kaydederek daha önce Trendyol’un Berlin ofisinin açılışına katıldığını hatırlattı. Atılan imzalarla Trendyol’u Azerbaycan’da görmeye başlayacaklarını ifade eden Bakan Varank, “Halihazırda Trendyol Azerbaycan’da en fazla kullanılan markalardan bir tanesi ama artık yoluna Azerbaycan’ın da markası olarak devam edecek.” dedi.

ISKALAMAMIZ LAZIM

Varank, iki ülke arasındaki ticaret hacminin önümüzdeki dönemde daha da artacağını bildirerek “Dünyada büyük bir rekabet var. Bu rekabeti ıskalamamız lazım. Biz de inşallah burada Azerbaycan’la iş birliği ile Türkiye’nin bir markasını, Azerbaycan ve Türkiye’nin ortak markasını, dünyaya farklı bir açıdan daha tanıtmış olacağız” diye konuştu.

POZİTİF ETKİ YARATACAK

İmza töreninde konuşan Trendyol Grubu Başkanı Çetin, “PASHA Holding’in Azerbaycan pazarındaki deneyimleri ile Trendyol'un teknoloji, lojistik ve üretim yetkinliklerinin yaratacağı sinerji, Azerbaycan e-ticaret ekosisteminin gelişmesine önemli katkılar sunacak. Bu anlamda, kurulacak stratejik ortaklığın başarısına ve kardeş ülke Azerbaycan’a yaratacağı pozitif etkiye yürekten inanıyoruz” diye konuştu.

VARLIĞIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ

PASHA Holding CEO’su Celal Gasimov, “Azerbaycan’daki tüketiciler Trendyol’un ülkemizde faaliyet göstermesini bir süredir talep ediyordu. İmzaladığımız ortaklık anlaşması ile dijital perakende ekosistemindeki varlığımızı güçlendirmek adına önemli bir adım attık. Anlaşma ile iki kardeş ülke arasında e-ticarette know-how aktarımını sağlayacağımız için heyecanlıyız” diye konuştu.

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024