Fırıncılara Eğitim - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Fırıncılara Eğitim

Fırıncılara Eğitim
Yayınlama: 6 Aralık 2022 Salı
A+
A-

EKMEK VE EKMEK ÇEŞİTLERİ ÜRETEN İŞLETME PERSONELLERİNE  EĞİTİM VERİLDİ

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Eskişehir'de faaliyet gösteren Ekmek ve Ekmek Çeşitleri sektöründe çalışan personellere yönelik 22, 23, 28 ve 30 Kasım tarihlerinde Eskişehir Ticaret Odası Salonunda eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi.

Söz konusu eğitimler, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü’nde görevli  Veteriner Hekim Dr. Hatice Olcay, Gıda Mühendisleri Zuhal Ünal Canbaz, Ece Dergi, Ayşe Özden ve Müge Çimen tarafından Ekmek ve Ekmek Çeşitleri sektörlerinde çalışan  toplamda 504 personele verilerek 8 oturum halinde tamamlandı. Eğitimlerde hijyen ve sanitasyon ile ilgili temel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalarının nedenlerinden bahsedildi. Ayrıca personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon ile zararlılarla mücadele konuları hakkında  bilgiler verildi. Eğitim, katılımcılara “Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği” nde yer alan konular hakkında bilgilendirme yapılarak sonlandırıldı. Eğitimler sonunda gerçekleştirilen sınavda başarılı olan 494 katılımcıya Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından katılım sertifikası düzenlenecektir.

Ürünlerin üretim satış veya dağıtımında çalışan personelin eğitimlerine, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren TGK (Türk Gıda Kodeksi)” Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği” gereğince Tarım ve Orman Bakanlığı ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında    20.06.2022 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde devam edilecektir.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024