OKULLARIMIZA ‘’EĞİTİMDEN ÜRETİME’’ TARIMSAL DESTEK - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

OKULLARIMIZA ‘’EĞİTİMDEN ÜRETİME’’ TARIMSAL DESTEK

OKULLARIMIZA ‘’EĞİTİMDEN ÜRETİME’’ TARIMSAL DESTEK
Yayınlama: 15 Kasım 2022 Salı
A+
A-

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce temin edilen 3 ton Kate cinsi buğday tohumu, yapılan törenle Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği protokolü kapsamında; ilimiz Mahmudiye ilçesi Hamidiye Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, okula ait 100 dekara aşkın araziye ekilerek öğrencilere uygulamalı tarımsal üretim eğitimi vermek amacıyla teslim edildi.

Söz konusu törene, Mahmudiye Kaymakamı Esra Arıtürk, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Cebeci, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Murat Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelebioğlu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlker Çolak, Şube Müdürleri ve Öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği protokolü ile; Tarım alanı, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Alanı ile Laboratuvar Hizmetleri alanında faaliyet gösteren tüm okullarda, öğrenci ve öğretmenlerin yeterliliklerinin arttırılması, tarım ve gıda sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla   mesleki ve teknik eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Bu maksatla 5 Temmuz 2022 tarihinde Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında da bir protokol imzalandı. Bu kapsamda; Mahmudiye Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan tarım alanı ve hayvan yetiştiriciliği alanlarına İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce teknik ve ayni destek verilmeye devam edilecektir.Verilen bu destek de Temmuz ayında yapılan protokol çerçevesinde sağlanmıştır. Bununla beraber, Beylikova Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan tarım ve  hayvancılık bölümleri ile  Sarıcakaya Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde bulunan tarım bölümlerine de imkanlar çerçevesinde  gerekli destek verilmesi planlanmaktadır.

Yine bu protokol kapsamında, Eskişehir genelinde gelen talepler doğrultusunda, eğitimden üretime her alanda Mili Eğitim Müdürlüğümüz ile  gerekli iş birliği yapılacaktır.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024