TÜRKİYE DEMİRYOLU AKADEMİSİ DigiRailVET PROJESİ İÇİN FRANSA’DA - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

TÜRKİYE DEMİRYOLU AKADEMİSİ DigiRailVET PROJESİ İÇİN FRANSA’DA

TÜRKİYE DEMİRYOLU AKADEMİSİ DigiRailVET PROJESİ İÇİN FRANSA’DA
Yayınlama: 26 Temmuz 2022 Salı
A+
A-

Türkiye Demiryolu Akademisi uzmanları, Demiryolu Mesleki Eğitiminin Dijitalleşmesi (DigiRailVET) Projesi kapsamında 19-21 Temmuz 2022 tarihlerinde Fransa'da 4. Ortaklık Toplantısı’na katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) koordinasyonunda, TCDD Taşımacılık AŞ, Certifer SA ve Zagreb Üniversitesi (Hırvatistan) ortaklığıyla yürütülen DigiRailVET Projesi kapsamında Fransa'nın Valenciennes kentinde 4. Ortaklık Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya TCDD ve TCDD Taşımacılık AŞ uzmanlarının yanı sıra Certifer Türkiye Genel Müdürü Ercan Yıldırım, Fransa Genel Müdürü Pierre Kadzıola ve Zagreb Üniversitesinden ilgili öğretim görevlileri katıldı. 
Toplantıda, projenin O2 fikri çıktısı olan demiryolu meslekleri için harmanlanmış eğitim programları değerlendirildi ve dijital öğrenme içeriklerinin hazırlanması ile ilgili ilk çalışmalar ortaklar ile paylaşıldı. Toplantıda ayrıca yeni üretilecek eğitim materyallerinin temel çerçevesi belirlendi.

Toplantıya eş zamanlı olarak Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu çerçevesinde 4.Hareketlilik olarak TCDD Taşımacılık AŞ’nin 12 personelinin katıldığı ve CERTIFER Türkiye uzmanları tarafından verilen AB Regülasyonları ve ECM Eğitimi gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen  Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyonu çerçevesinde TCDD, TCDD Taşımacılık, CERTIFER SA ve CERTIFER Türkiye temsilcileri arasında Mesleki Eğitim Alanında Erasmus Akreditasyonu Konsorsiyumu Mutabakat Zaptı imzalandı.

Proje ortaklarıyla CEF Demiryolu Test Merkezine teknik gezi yapılarak program tamamlandı.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024