BEBKA’NIN GENÇ İSTİHDAMINA YÖNELİK PROJELERİ, SCIENCE EXPO’YA DAMGA VURDU - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

BEBKA’NIN GENÇ İSTİHDAMINA YÖNELİK PROJELERİ, SCIENCE EXPO’YA DAMGA VURDU

BEBKA’NIN GENÇ İSTİHDAMINA YÖNELİK PROJELERİ, SCIENCE EXPO’YA DAMGA VURDU
Yayınlama: 20 Temmuz 2022 Çarşamba
A+
A-

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), 2022-2023 için belirlenen ‘Genç İstihdamı’ teması kapsamında çalışmalarına devam ederken Bursa Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda BEBKA’nın da destekleriyle düzenlenen Science Expo Bilim Şenliği’nde Ajansın çalışmaları yoğun ilgi gördü.

İŞ DÜNYASININ BEKLENTİLERİ ANLATILDI

BEBKA’nın destekleriyle, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Hava Yolları’nın sponsorluğunda; Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi, İŞKUR ve Bursa İstihdam ve Kariyer Ofisi (BİKO) iş birliği ile hayata geçirilen Bursa Bilim Festivali 9. Science Expo’da BEBKA’nın genç istihdamına yönelik projeleri ele alındı. TÜYAP Bursa Fuar Alanı’nda düzenlenen ‘Gençler Geleceğe Nasıl Hazırlanmalı?’ panelinde, Bursa’nın önde gelen firma yetkilileri, iş dünyasının gençlerden beklentilerini anlattı.

KARİYER PLANLAMASI KONUŞULDU

Moderatörlüğünü BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak’ın yaptığı panelde; BOSCH Bursa İnsan Kaynakları Sorumlusu Gizem Köksal Kaya, Renault Yetenek Kazanım Sorumlusu Elif Tayan, BİSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Fidanlıgül, ERMETAL Teknolojik Eğitimler Vakfı Kurucu Müdürü İpek Özge Dinçel konuşmacı oldu. Gençlerin istihdamını artırma amacıyla düzenlenen ve büyük ilgi gören oturumda, geleceğin meslekleri, iş dünyasının gençlerden beklentileri, gençlerin istihdam edilmesinde görülen eksiklikler ve hangi becerilerini geliştirmeleri gerektiğine dair konular mercek altına alındı.

“SANAYİCİMİZİN İPUÇLARI YOL GÖSTERİCİ”

BEBKA olarak istihdam odaklı eğitim çalışmalarına önem verdiklerini ve bu kapsamda projeler ürettiklerini belirten BEBKA Genel Sekreteri M.Zeki Durak, ülkemizde yaşanan en önemli sorunlardan birinin üniversite mezunu gençlerin istihdam edilmesi olduğunun altını çizdi. Durak, “Ülkemizde iş arayan öğrencilerimiz kadar nitelikli elemana ihtiyacı olan sanayicilerimiz, firmalarımız ve kurumlarımız da var. İşveren ve gençlerimizin iş odaklı buluşması noktasında çok mesafe kat etmeliyiz. Mezun öğrencilerimiz, kariyer planlamasında nasıl hareket edecekleri konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Gençlere yol gösterici bilgiler veriyoruz ancak sanayicimizin, gençlerimizi geleceğe hazırlamadaki ipuçları ve yol göstericiliği çok daha önemli” ifadelerini kullandı. Gençlerin daha nitelikli eğitim alabilmeleri ve iş hayatına adapte olabilmeleri adına projeler ürettiklerini de belirten Durak, yakın zamanda Girişimcilik Merkezini hayata geçireceklerini açıkladı.

“İLK İŞİNİZ HAYATINIZI BELİRLİYOR”

Gençlere tavsiyelerde bulunan BİSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Fidanlıgül de “Akademik olarak gençlerimize hangi kapıdan gideceği konusunda yönlendirmelerde bulunuyoruz. Burada asıl önemli görev, hangi yolu seçeceklerine karar verecek öğrencilerimize düşüyor. Severek ve isteyerek yapacağınız bir işi seçmeniz en önemlisi. Çünkü kariyerinizin ilk işi aslında hayatınızı belirliyor” dedi. Renault Yetenek Kazanım Sorumlusu Elif Tayan da, iş dünyasının bilenden çok yapabilen gençlere ihtiyaç duyduğunu belirterek bilgiye bir telefon kadar yakın olduğumuz bir dönemde bunu kullanabilecek bilgi becerisine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Kariyer planlamasında teknik ve sosyal yetkinliği güçlü adaylar görmek istediklerini aktaran BOSCH Bursa İnsan Kaynakları Sorumlusu Gizem Köksal Kaya da mülakata gelen adaylardan herşeyi bilmesinden ziyade ne kadar donanımlı olduğuna baktıklarını söyledi. ERMETAL Teknolojik Eğitimler Vakfı Kurucu Müdürü İpek Özge Dinçel ise iş hayatında yabancı dil eğitiminin birçok kapıyı araladığının altını çizdi.

Science Expo 2022, son gününde gerçekleştirilen Ödül Töreni ve kapanış etkinliği ile sona erdi.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024