Ev Sahipleri Kira Artışında Hakkaniyetin Dışına Çıkmaya Başlamıştı - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Ev Sahipleri Kira Artışında Hakkaniyetin Dışına Çıkmaya Başlamıştı

Ev Sahipleri Kira Artışında Hakkaniyetin Dışına Çıkmaya Başlamıştı
Yayınlama: 10 Haziran 2022 Cuma
A+
A-

01 Temmuz 2023 yılına kadar yenilecek kira sözleşmelerinde; bir önceki seneki kiranın yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde bir artış yapılması imkânı getiriliyor…

Eskişehirli Avukat Aslıcan Özgür İleli; kira artışı ile ilgili hukuki görüşleri açıkladı ve şunları söyledi: ‘’Son zamanlarda kira artışını ev sahipleri kötü niyetli olarak ve hakkaniyet çerçevesi dışına çıkarak kullanmaya başlamış olup, kiracılar çok zor duruma düşmüştür. Öyle durumlarla karşı karşıya kalıyoruz ki; ev sahipleri senede bir değil, 6 ayda bir kira artışı talep ederek kiracıları maddi anlamda zor duruma düşürüyordu. Maddi boyutu bir yana manevi olarak da kiracılar, huzursuzluk içinde bırakılmaktadır. Bu süreçte çok sayıda tahliye davası açılarak ihtiyaç sebebi ile ihtarname gönderiliyordu. 12 aylık TÜFE'nin ortalamasına göre zam yapılıyordu ve en son çıkan veri de yüzde 39.33 idi. 

HUKUKA UYGUN ŞEKİLDE OLMASI GEREKEN OLDU.

Geçici hüküm Borçlar Kanunu’na eklenecek bir hüküm 1 sene süreyle kiracıların hakkı korunmuş oldu. Bütün olarak değerlendirildiğinde geçici hüküm olması da, iyi şart ve koşullara göre tekrardan düzenlenip hukuka uygun hale getirilebilir.

ARTIŞ ORANINA UYMAYANLAR NE OLACAK

Artış oranına uymayanlar içinde, kanunumuza uygun yaptırımlar eklenmeli. Çünkü: uymayanlar muhakkak olacaktır. Bu konuya ilişkin Kanunumuzda daha geniş düzenlemelere yer verilmelidir’’ dedi.

 

HABER / FOTOĞRAF: ERTUĞRUL ALTINEL – ESKİŞEHİR

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024