SÜT İÇİN SÜT İÇİRİN - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

SÜT İÇİN SÜT İÇİRİN

SÜT İÇİN SÜT İÇİRİN
Yayınlama: 2 Haziran 2022 Perşembe
A+
A-

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün organize ettiği 2022 yılı Dünya Süt Günü etkinliği Reşat Benli İlköğretim Okulunda gerçekleştirildi.

Dünya Süt Günü, dünyanın pek çok bölgesinde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün 2001 yılında almış olduğu karar doğrultusunda 1 Haziran’da kutlanmaktadır. Sütün insan sağlığı açısından önemine ilişkin farkındalığın artırılması adına bu günde her yıl farklı ülkelerde çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.  

Reşat Benli İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 2. sınıftaki 100 öğrenciyle gerçekleştirilen Dünya Süt Günü etkinliğinde açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş sütün önemine dikkat çekti. İl Müdürü Gümüş yaptığı konuşmada: “Doğduğumuz ilk günden itibaren süt tüketmeye başlıyoruz. Süt insan beslenmesinde temel gıda maddelerinin en başında gelmektedir. Bu nedenle özellikle siz sevgili çocuklarımız günde en az 2 bardak süt tüketmeli ve bunu hayatınızda vazgeçilmez bir alışkanlık haline getirmelisiniz.” dedi.  

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli gıda mühendisi Nilgün Sözen Sunar “Dünya Süt Günü” konulu sunumunda sütün önemi, sütün faydaları, süt ve süt ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirme yaptı. İlimiz gıda işletmelerinden Pınar Süt firmasında Kalite Güvence Ekip Lideri olarak görev yapmakta olan Merve Keskin Erol “Sütün Yolculuğu” konulu sunumunda süt tüketiminin önemini, çiğ sütün kabulünden paketleme işlemlerine kadar olan süreçleri anlattı. Sunumların ardından yapılan fotoğraf çekimi ve çocuklara süt ikramıyla program sona erdi.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024