OKUL KANTİNLERİNE DAİR ÖZEL HİJYEN KURALLARI EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

OKUL KANTİNLERİNE DAİR ÖZEL HİJYEN KURALLARI EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

OKUL KANTİNLERİNE DAİR ÖZEL HİJYEN KURALLARI EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
Yayınlama: 1 Haziran 2022 Çarşamba
A+
A-

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Eğitimlerinin altıncısı 24.05.2022 tarihinde gerçekleştirildi.

"Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" gereği 2013 yılından itibaren eğitim öğretim kurumları bünyesindeki gıda işletmelerinde çalışan personele eğitimler düzenlenmektedir. Bu kapsamda Gülay Kanatlı Ortaokulu Müdürlüğü Konferans Salonunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz kontrol görevlilerinden Gıda Mühendisleri Zuhal Ünal Canbaz ve Ece Dergi, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli Hemşire Meral Öncel ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Gülnur Barut tarafından kantin ve yemekhanelerde çalışan personellere hijyen eğitimi verilmiştir.

23 kişinin katıldığı eğitim kapsamında hammaddenin kabulünden öğrencilere sunulmasına kadar geçen tüm aşamalarda uyulması gereken kurallarla ilgili sunum yapıldı. Gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, kantin çalışanlarının uyması gereken hijyen kuralları, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdanın bozulması ve bozulma sebepleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler konularında kapsamlı bilgilendirmeler gerçekleştirilmiştir.​

 

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024