TOFAŞ ile Tedarikçi Geliştirme Alanında İş Birliği Anlaşması - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

TOFAŞ ile Tedarikçi Geliştirme Alanında İş Birliği Anlaşması

TOFAŞ ile Tedarikçi Geliştirme Alanında İş Birliği Anlaşması
Yayınlama: 1 Haziran 2022 Çarşamba
A+
A-

KOSGEB, tedarikçi geliştirme faaliyetleri ana sanayi iş birlikleri kapsamında TOFAŞ ile protokol imzaladı. TOFAŞ’ın Bursa tesislerindeki protokole, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt ile TOFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO Cengiz Eroldu imza attı

Teknolojik Girişimler ve Millileştirme

Protokol, otomotiv sanayisi ile ilgili teknolojik girişimler ve millileştirme çalışmalarını kapsıyor. Bu çerçevede TOFAŞ’ın ihtiyaç duyduğu malzeme, sistem, ürün grupları için hazırlanan kataloglar KOSGEB ile paylaşılacak.

Proje Değerlendirmeleri

KOSGEB veri tabanında bulunan ve TOFAŞ için uygun niteliklere sahip işletmeler belirlenecek. Bu işletmelerin TOFAŞ’a yönlendirilmesi sağlanacak. KOSGEB’in Ar-Ge, inovasyon, teknolojik üretim ve yerlileşme destekleri kapsamındaki proje değerlendirmelerinde TOFAŞ’tan da temsilciler de yer alabilecek. TOFAŞ’ın iş birliği yapacağı teknoloji girişimlerinin KOSGEB’e yapacakları başvurulardan uygun olanları mevzuat çerçevesinde değerlendirilerek desteklenebilecek.

Ticari Araçta Avrupa Lideri

İmza töreni öncesi gerçekleştirilen sunumda, ticari araçta 2020’de Avrupa ikincisi olan Türk otomotiv sanayisinin şimdi Avrupa’nın ilk sırasında olduğu bilgisi verildi. Türkiye’de satılan 100 araçtan 40’ının yerli üretim olduğu vurgulanan sunumda, otomotiv sanayisinin pandemiye rağmen üretimde üst sıralara çıkacak bir potansiyeli bulunduğu kaydedildi.

Ar-Ge Merkezinde İnceleme

İmza töreni sonrasında da KOSGEB Başkanı Kurt, beraberindekilerle birlikte TOFAŞ’ın Ar-Ge merkezinde incelemelerde bulundu.

TOFAŞ'la iş birliğine yönelik çalışmalar 2021 yılı sonunda başlamış, organize edilen büyük işletme buluşmaları kapsamında Ekim ve Aralık aylarında geniş katılımlı Tedarikçi Geliştirme Programları ve KOSGEB Destek Programları bilgilendirme toplantıları düzenlenmişti. Aralık ayında müzakerelerine başlanan ve Mart ayında mutabık kalınan iş birliği protokolü sektörde bir ilk olma özelliği taşıyor.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024