Şimdi Beylikova Besi TDİOSB’de Yatırım Zamanı - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Şimdi Beylikova Besi TDİOSB’de Yatırım Zamanı

Şimdi Beylikova Besi TDİOSB’de Yatırım Zamanı
Yayınlama: 25 Mayıs 2022 Çarşamba
A+
A-

Eskişehirli Besicilerin Bireysel Güçleri, Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi OSB’de Bölgesel Güç Haline Dönüşüyor

Şimdi Beylikova Besi TDİOSB’de Yatırım Zamanı.

Eskişehir İli Beylikova İlçesinde, Eskişehir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Beylikova Belediye Başkanlığı, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Ticaret Borsasının kurucu ortak olarak yer aldığı Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB), 1.440 dekar alanda kuruldu.

Altyapısı tamamlanan, genel yerleşim planı ile imar ve parselasyon planları onaylanan Beylikova Besi TDİOSB'de, 90 adet besi parseli ve 5 adet sanayi parseli bulunmaktadır. Bunlardan 17 adet besi parseli ile 3 adet sanayi parselinin yatırımcılara tahsisi yapılmıştır.

Toplam kapasitesinin 15.000 bin baş olması planlanan Beylikova Besi TDİOSB'de 1.400 kişiye de istihdam sağlanacaktır.

Tarımın ve tarımsal üretimin insanların beslenmesi, ülkemizin ve neslimizin geleceği açısından öneminin, yaşanan Covid-19 pandemi sürecinde ve Rusya-Ukrayna savaşında çok açık ve net olarak ortaya çıktığı bu dönemde TDİOSB'ler, üreticilerin bireysel güçlerinin bölgesel güç haline dönüştüğü planlı üretim üsleri olarak ön plana çıkmaktadır.

Altyapı inşaatları tamamlanmış, imar ve parselasyon planları onaylanmış olan Beylikova Besi TDİOSB, üretmek için yatırım yeri arayan, birlikte üretip birlikte kazanma kültürüne sahip yatırımcılarını bekliyor.

Beylikova Besi TDİOSB'de yatırım yapacak yatırımcılar aşağıda belirtilen avantaj ve ayrıcalıklardan yararlanacaklardır.
1-Beylikova Besi TDİOSB'deki parseller yatırımcılara, yönetim kurulunca belirlenen bedelinden %80 oranında indirim yapılarak tahsis edilmektedir.
2-Talep edilmesi halinde bu bedeli de taksitli olarak ödeme imkanı bulunmaktadır.
3-Parsel tahsisi için OSB'lerde aranan en az 10 kişilik istihdam sağlayacak yatırım yapma şartı, TDİOSB'lerde aranmamaktadır.
4-TDİOSB Projesi için başlangıçta ÇED Raporu alındığından, kurulacak besi işletmeleri için ayrıca ÇED Raporu alınmasına gerek bulunmamaktadır.
5-Altyapı inşaatları (yol, su elektrik, kanalizasyon vb) için ekstra masraf yapmadan, işletmeyi kurup hemen üretime geçme imkanı vardır.
6-TDİOSB'de yapılacak besi işletmesi ve sanayi tesisi yatırımları için, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP), Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Kalkınma Ajansı destek ve hibelerinden yararlanılabilmektedir.
7-İnşaat, yapı ve işyeri açma ve çalışma ruhsatları TDİOSB tüzel kişiliği tarafından verilmektedir.
8-TDİOSB'de yapılan yapı ve tesisler bina inşaat harcı ve yapı kullanma izin harcından müstesna, binalar ise 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaftır.
9-Yapı denetim kuruluşlarına ödenecek hizmet bedeli, TDİOSB onaylı sınırı içinde yer alan tüm yapılar için %75 indirimli olarak uygulanmaktadır.
10-İşletmelerde oluşan gübre ve diğer atıklar, TDİOSB'de kurulan "Hayvansal Orijinli Gübre, Atık Bertaraf ve Biyogaz Tesisi"nde işlenerek ekonomiye kazandırılacaktır.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024