“İNSAN ODAKLI SÜRDÜRÜLEBİLİR EMNİYET ANLAYIŞIMIZ ÖNCELİĞİMİZDİR” - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

“İNSAN ODAKLI SÜRDÜRÜLEBİLİR EMNİYET ANLAYIŞIMIZ ÖNCELİĞİMİZDİR”

“İNSAN ODAKLI SÜRDÜRÜLEBİLİR EMNİYET ANLAYIŞIMIZ ÖNCELİĞİMİZDİR”
Yayınlama: 10 Mayıs 2022 Salı
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Metin Akbaş, Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar’da düzenlenen "Emniyet Kritik İletişim Eğitimleri" seminerine katıldı. Kritik görevlerde çalışan personele yönelik kurumsal eğitim kültürünün oluşması amacıyla düzenlenen programda konuşan Metin Akbaş; insan odaklı, sürdürülebilir emniyet anlayışını öncelik haline getirdiklerini söyledi.

Emniyet açısından kritik görevlerde çalışan personele yönelik; kurumsal emniyet kültürünün oluşturulması, emniyetli çalışmayı yaşamında bir kültür olarak benimsenmesi amacıyla Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Emniyet Kritik İletişim Eğitimi Semineri", Afyonkarahisar’da başladı. Üç gün sürecek seminerin açılışına katılan TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, önemli açıklamalarda bulundu. İnsana yapılan en değerli yatırımın eğitim olduğunun altını çizen Metin Akbaş, insan odaklı sürdürülebilir emniyet anlayışını öncelik haline getirdiklerini söyledi. 166 yıllık geçmişiyle emniyetli ve kaliteli işletmecilik yapan demiryolculara önemli görevler düştüğünü söyleyen Akbaş, sahada görev yapan emniyet açısından kritik personelin, görev ve sorumluluklarını güvenli bir şekilde yerine getirmesinin önemine vurgu yaptı.

“Hep beraber gelişimin, yenilenmenin ve hedeflerimize doğru yürümenin anahtarı eğitimdir.” diyen  Akbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu inançla Eğitim Dairesi Başkanlığımızı yeniden kurduk, Türkiye Demiryolu Akademisi olarak faaliyetlerini sürdürmesine olanak sağladık. Çalışanlarımızın mesleki ve bireysel gelişimi için pandemi dönemine rağmen birçok hizmet içi eğitimi gerçekleştirdik. İki yıldır uyguladığımız hizmet içi eğitim faaliyetlerimizin temeline, “emniyet” olgusunu yerleştirdik. Bölge merkezlerimizde gerçekleştirdiğimiz Emniyet Kültürü Eğitimleri'ni, motivasyonun artırılması ve hedeflenen amaçlara ulaşılmasını sağlamak adına bu tür tesislerde devam edeceğiz. Kurum kültürümüzün devamlılığı açısından da eğitim çalışmalarını çok önemsiyoruz.”

EN ÖNEMLİ YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIM

Emniyet sistemlerinin ve teknik altyapının geliştirilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, bu konuda önemli adımlar attıklarını, daha da önemli olan hususun ise insana yapılan yatırım olduğunu kaydetti. Akbaş, “Çünkü hangi teknolojiyi alırsanız alın, kullanıcısı nihai olarak insandır.” dedi.

Emniyet kültürünü benimsemek ve buna göre hareket etmenin tüm demiryolcuların ödevi olduğunu dile getiren Metin Akbaş, “Demiryolu trafiğinin emniyetli bir şekilde işletilmesinde iletişim hayati bir boyuttadır. Haberleşme kural ve prosedürlerine uymak, sağlıklı ve anlaşılır bir şekilde telefon ya da telsiz görüşmelerini gerçekleştirmek zorundayız. Her birimizin bu konuda elini taşın altına koyup emniyetli çalışma ve doğru iletişim konusunda gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyorum. Burada birlikte geçireceğiniz süre içerisinde faydalı bilgiler edineceğinizden eminim ancak bu bilgilerin çalışma aşamasında  kullanılması oldukça önemlidir. Burada öğrendiklerinizi mutlaka işinizde uygulayın, diğer çalışma arkadaşlarınızın da uygulamasını sağlayın.” diye konuştu.

“Emniyetli çalışma, ekip çalışması, doğru iletişim ve kurum kültürünün geliştirilmesi hep önceliğimiz olacaktır.” diyen Akbaş, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bugün burada 1, 2, 3 ve 7. bölgelerimizle YHT bölgelerimizden 28 çalışanımız ile başlattığımız “Emniyet Kritik İletişim Eğitimleri” dizisine iki yıl içinde tüm emniyet açısından kritik olarak görev yapan çalışanlarımız katılacaklar. Yenileme eğitimleri ve diğer seminerlerimizle, sizlerle daha çok bir araya geleceğiz. Unutmayalım ki emniyetli çalışma, hem teşekkülümüzün hem de siz çalışanlarımızın emniyeti ve sağlığı için çok önemlidir. Yaşadığımız küresel Koronavirüs salgını bize çok şey öğretti. Sahip olduklarımızın kıymetini, en değerli varlığımızın sağlık olduğunu bir kez daha anladık. Bu vesileyle, bu süreçte kaybettiğimiz çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bizleri bir araya getiren Eğitim Dairesi Başkanlığımıza ve eğitmenlerimize teşekkür ediyor, hepinize sağlıklı ve emniyetli bir iş yaşamı diliyorum.”

Emniyet açısından kritik görevlerde çalışan personele yönelik; kurumsal emniyet kültürünün oluşması, emniyetli çalışmanın bir kültür olarak benimsenmesi amacıyla Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Emniyet Kritik İletişim Eğitimi Semineri" 3 gün sürecek. Afyon Polis Moral Eğitim Merkezindeki seminerde, Türkiye Demiryolu Akademisi eğitmenlerinden Esma Çalış, Ferat Savcı ve Hilal Eğin katılımcılara eğitim verecek.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024