TÜBİTAK, KOBİ ve genç girişimcilere destekleri artırdı - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

TÜBİTAK, KOBİ ve genç girişimcilere destekleri artırdı

TÜBİTAK, KOBİ ve genç girişimcilere destekleri artırdı
Yayınlama: 2 Mayıs 2022 Pazartesi
A+
A-

TÜBİTAK, KOBİ ve genç girişimcilere verilen destek miktarlarını artırdı. TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge başlangıç destek programıyla verilen desteği yüzde 100 artışla 1 milyon 200 bin TL’ye, BİGG kapsamında genç girişimcilere yönelik destek miktarını ise yüzde 125 artırarak 450 bin TL’ye yükseltti. Patent desteklerinin yanı sıra üniversite ile sanayi işbirliği destek programında TÜBİTAK tarafından karşılanacak tutarın üst sınırı 750 bin TL’den, 1 milyon TL’ye yükseltildi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) KOBİ ve genç girişimcilere yönelik destek miktarlarını artırdı.

TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programına bağlı KOBİ’lerin projeleri için 600 bin liraya kadar verilen destek, yüzde 100 artış ile 1 milyon 200 bin liraya çıkarıldı.

TÜBİTAK BİGG kapsamında genç girişimcilere yönelik destek miktarını yüzde 125 artırarak 450 bin liraya. BİGG ve KOBİ Ar-Ge Başlangıç programının dışında Proje Pazarları Destekleme Programı ulusal etkinlik desteği üst limiti 30 bin TL’den 70 bin TL’ye ve uluslararası etkinlik desteği üst limiti de 40 bin TL’den 100 bin TL’ye çıkarıldı. Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programında TÜBİTAK tarafından karşılanacak tutarın üst sınırı 750 bin TL’den 1 milyon TL’ye yükseltildi.

Patent Destekleri Arttı
Patent Destek Programı İnceleme Raporu Desteği ve Patent Tescil Ödülü tutarları da yukarı yönlü revize edildi. Yeni üst limitler, 21 Nisan 2022 tarihinden sonra açılan çağrılara yapılan proje başvurularında uygulanacak.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024