Tarım Kredi Kooperatif Market’in 560’ıncı şubesi Söğüt’te açıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Tarım Kredi Kooperatif Market’in 560’ıncı şubesi Söğüt’te açıldı

Tarım Kredi Kooperatif Market’in 560’ıncı şubesi Söğüt’te açıldı
Yayınlama: 24 Kasım 2021 Çarşamba
A+
A-

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren ve üreticiyle tüketici arasında köprü vazifesi gören Tarım Kredi Kooperatif Marketler çiftçilerden aldığı güçle büyümeye devam ediyor. Kooperatif Marketin 560. şubesi Bilecik’in Söğüt ilçesinde hizmete açıldı.

Tarım Kredi Kooperatif Market’in 560’ıncı şubesinin açılışı, Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Belediye Başkanı İsmet Sever, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, Kütahya Bölge Müdürü Serhat Özbek, TK Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. Genel Müdürü Bayramali Yıldırım ile şirket yöneticileri, çalışanlar ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.

“Tarım Kredi bugün de bizlere hizmet veriyor”

Vali Dr. Kızılkaya, marketin açılışında yaptığı konuşmada, Tarım Kredi Kooperatiflerinin, Türk tarımının, tüketicinin, ekonominin her zaman hizmetinde olduğunu söyledi. Kooperatif marketinin hayırlı olmasını dileyen Vali Kızılkaya, "Türkiye'de 560’ıncısını açtığımız marketin sayılarının çoğalmasını diliyorum. Bizler, kooperatiften alışveriş yapmayı çocukluktan biliriz. Tarım Kredi Kooperatifleri bugün de bizlere hizmet veriyor. Sayın Genel Müdürümüze hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Açılacak olan bu marketin mahallemize, ilimize, ekonomimize ve tüketicimize hayırlı olmasını diliyorum. " dedi.

“Üretimin her alanında çiftçinin yanındayız”

Tarım Kredi Kooperatiflerinin üretimin her alanında çiftçinin yanında yer aldığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır ise yaptığı konuşmada “Çiftçimizin daha üretim aşamasındayken yanında yer alıyor, ihtiyaç duyduğu her ne varsa; tohumdan ilaca, gübreden mazota, sulama sistemlerinden tutun da sera örtüsüne kadar tarımsal girdilerini tedarik ediyoruz. Bu anlamda da bir buçuk asırdır çiftçimizin en yakın destekçisiyiz. Bunun yanında her biri kendi alanında öncü 19 şirketimiz ile ülke ekonomisine de büyük bir katma değer katıyoruz” dedi.

“Çiftçimiz üretmekle uğraşsın”

Üretim kadar üretileni pazara ulaştırmanın da önemine işaret eden Kacır “Dedik ki üretmek için, üretimin devamlılığı için ürünü pazara da ulaştırmak lazım. Çiftçimizin en büyük sorunu da bu zaten. Üretmekle mi uğraşsın, satmakla mı uğraşsın. Diğer taraftan vatandaşlarımızın da talepleri var. Gıdayı emin olduğu, bildiği ve uygun fiyatla alabileceği bir adres arıyor. Önce kendi markamızla ürünlerimizi pazara sunduk, sonra da Kooperatif Market projesini hayata geçirdik. 2 yıl gibi bir süre zarfında, pandemi şartlarına rağmen 560 şubeye ulaştık. Önümüzdeki yılın ilk birkaç ayında da Kooperatif Marketin 1000’inci şubesini açacağız inşallah” diye konuştu.

“560. şube hayırlı olsun”

Kooperatif Market’in 560'ıncı mağazasının hayırlı olması temennisinde bulunan Genel Müdür Poyraz, " Tarımsal üretimde girdi tedariği ile üstlendiğimiz aktif görevimizin yanında son dönemde işin tüketim ayağında da sorumluluk alarak üreticiyle tüketici arasında köprü görevi görüyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz marketle de Tarım Kredi Koopelratif Market şubelerine bir yenisini ekliyoruz. 560’ıncı mağazamız Söğüt’e, ülkemize, vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin Türkiye'nin köklü kurumlardan bir tanesi olduğunu vurgulayan Poyraz şunları kaydetti:

“Tarım Kredi Kooperatif Market, üreticilerimizin ve vatandaşlarımızın beklenti ve talepleri sonucu ortaya çıkmıştır. İştirakimiz Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. bünyesinde hizmet veren Tarım Kredi Kooperatif Market ile çiftçimizin alın teri karşılığı ürünlerin doğrudan tüketiciyle buluşturabilmesini hedefliyoruz. Ortaklarımızdan aldığımız doğal ve kaliteli ürünleri kendi tesislerimizde işleyerek veya işleterek Kooperatiflerimizin yanı sıra Kooperatif Marketlerimiz aracılığı ile tüketicilere ulaştırıyoruz."

Hedef bin şube

Kooperatif Market’in, üretimde devamlılığı sağlarken, tüketicilerin de kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlere ulaşması açısından bir denge unsuru olduğunu kaydeden Poyraz, “Kooperatif Marketlerin amacı, özel sektörle rekabet etmek değil, ihtiyaç duyulan ürünlerin piyasaya tedarikini sağlamaktır. İlk mağazasını 2017 yılında açtığımız, vatandaşlarımızın da büyük ilgi gösterdiği Kooperatif Market şu anda 53 il, 250 ilçede 560 şube ile hizmet veriyor. Daha yolun başındayız. Gayemiz, Kooperatif Market projesini ülkemizin her köşesinde tüketicilerimizle buluşturmak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği 1.000 adet marketi 2022 yılı ilk çeyreğine kadar hizmete alarak gıda enflasyonu ile mücadeledeki etkin rolünü artırmak olacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından mağazanın açılışı gerçekleştirildi. Başkan Kacır ve Genel Müdür Poyraz, açılışa katılan protokol üyeleri ve vatandaşlarla mağazayı gezdi.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024