KARAİSMAİLOĞLU, TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ’NİN 15 ARALIK’TA SEFERE BAŞLAYACAĞININ MÜJDESİNİ VERDİ - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

KARAİSMAİLOĞLU, TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ’NİN 15 ARALIK’TA SEFERE BAŞLAYACAĞININ MÜJDESİNİ VERDİ

KARAİSMAİLOĞLU, TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ’NİN 15 ARALIK’TA SEFERE BAŞLAYACAĞININ MÜJDESİNİ VERDİ
Yayınlama: 21 Kasım 2021 Pazar
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kars’ta düzenlenen Kırmızı Köprü ve Akçalar Köprüsü’nün açılış törenine katılarak ardından Kars LojistikMerkezini ziyaret etti ve bir dizi incelemede bulundu.

Kars Lojistik Merkezi Çok Aktif Şekilde Çalışmaya Başladı.

Merkez yetkililerinden bilgi alan Karaismailoğlu, Kars’ın Orta Koridor'da önemli bir görev üstlendiğini belirterek, “Uzak Doğu'dan uzak Avrupa’ya kadar, uzak Asya’dan uzak Avrupa’ya kadar kesintisiz demir yolu işletmeciliği başladı. Pekin’den Londra’ya artık trenlerimiz ticarete, lojistiğe başladılar. Tabii Kuzey Koridor olan Rusya’dan geçen koridordaki Kafkasya’nın yüzde 30’unu ülkemizden geçen Orta Koridor'a alma hedefimiz var. Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. Yurt içinde de önemli yatırımlarımız var. Şu anda 4 bin kilometreye yaklaşan demiryolu yatırımımız var. Bu hızlı tren hatlarımızla da yük taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Kars’ı  Kombine Taşımacılıkta Merkez Haline Getirdik

“Karayollarında olduğu kadar Kars’ın demiryolu ulaşımının gelişmesi için de birçok yatırım hayata geçirdik, geçiriyoruz.” ifadelerini kullanan Bakan Karaismailoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kars’ı kombine taşımacılıkta merkez haline getirdik. 30 Ekim 2017 tarihinde Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattını hizmete açarak Çin’i Londra’ya bağlayan en kısa, yani en avantajlı ticaret koridorunu oluşturduk. Bir hizmet, ardından başkalarını da getirdi. Kars’ta bu ticaret koridoru üzerinden gelen yükün depolanması ve dağıtılması için lojistik sektörünün bir merkeze ihtiyacı oldu. Hemen işe koyulduk. 412 bin ton taşıma kapasitesi ile 400 bin metrekare lojistik alana sahip Kars Lojistik Merkezi’ni inşa ederek, işletmecilik faaliyetlerine de başlamasını sağladık.


Bakan Karaismailoğlu, “Lojistik faaliyetlerin düşünülmesinde demiryolu çok önemli. İşte limanlarımızı, OSB’lerimizi, sanayimizi demir yolu hatlarımıza, limanlarımıza bağlıyoruz. Tabii Orta Koridor'un BaküTiflisKars hattının açılmasıyla birlikte bu kadar işlevsel hale gelmesi, Kars’ı da önemli bir merkez haline getirdi. Kars Lojistik Merkezi de çok aktif bir şekilde çalışmaya başladı. Bundan sonra bu artarak devam edecek. Kars Lojistik Merkezi’nin alt yapı çalışmaları tamamen bitti. Buraya trenlerimiz rahatlıkla gelebilir. Bu merkezin ikinci etap inşaatlarının da hazırlıklarını yapıyoruz. Burası dört başı mamur, ülkemize yakışır lojistik merkezlerinden bir tanesi olacak. Özellikle Orta Koridor'un merkezinde olması, Pekin’den Londra’ya kadar uzanan demiryolu hattında çok önemli işlevsel görev görecek” diye konuştu.
Bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler daha sonra Lojistik Merkezi’nden ayrıldı.

Ankara'dan Kars istikametine; Turistik Doğu Ekspresi’mizin ilk seferi 15 Aralık’ta yapılacak.

İpek Yolu güzergahında yer alan Kars’ın, şehrin simgesi haline gelen Sarıkamış ve Çıldır Gölü’ndeki kış turizminin yanı sıra tarihi ve kültürel değerleriyle de önemli bir yere sahip olduğuna değinen Karaismailoğlu, “Doğu Ekspresi’nin de etkisiyle önemli bir turizm destinasyonu haline gelen Kars, aynı zamanda ülkemizi Kafkasya’ya da bağlamakta. Pandemi nedeniyle ara verdiğimiz Turistik Doğu Ekspresi’miz, seferlerine yeniden başlıyor. Ankara’dan Kars istikametine ilk sefer 15 Aralık’ta yapılacak. Trenimiz, Kars’tan ise 17 Aralık Cuma günü hareket edecek. Sadece yataklı ve yemekli vagondan oluşacak Doğu Ekspresi seferleri karşılıklı olarak haftada iki defa düzenlenecek. İlk seferinden bu yana 37 bin yolcunun seyahat ettiği, Ankara-Kars güzergahımız, dünyanın en güzel 4 tren rotasından biri olarak gösteriliyor. Bu hizmetimizle hem bölgenin kış turizminin canlanmasına önemli katkı sağlayacağız. Hem de gençlerimizin, insanımızın konforlu bir seyahatle doğusundan batısına bu kadim coğrafyayı ve kadim kültürümüzü tanımalarına olanak sunacağız” ifadelerini kullandı.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024