İzmir otobanı ve Osmangazi Köprüsü’nde garanti aşıldı, Hazine kazandı - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

İzmir otobanı ve Osmangazi Köprüsü’nde garanti aşıldı, Hazine kazandı

İzmir otobanı ve Osmangazi Köprüsü’nde garanti aşıldı, Hazine kazandı
Yayınlama: 18 Kasım 2021 Perşembe
A+
A-

İzmir otobanı ve Osmangazi Köprüsü'nde muhalefetin ısrarla gündeme getirdiği "garanti"ler temmuz-ekim arasında da aşıldı. İstanbul-İzmir otobanında üç etapta araç sayısı garantiyi katladı.

Muhalefetin sık sık eleştirdiği yol ve köprülerdeki 'garanti ücreti' algısı temmuz-ekim arasında da çöktü. Gebze-Orhangazi İzmir Otoyolu'nun üç etabında garantiyi karşılama oranı yüzde 100'ü geçti. Osmangazi Köprüsü'nde de garanti araç sayısının üzerine çıkıldı.

ÜÇ ETAP ÇOK KULLANILIYOR

Sabah Gazetesi'nin Karayolları Genel Müdürlüğü'nün verilerinden aktardığına göre, İzmir-İstanbul Otoyolu'nun birinci kesimini içeren Hersek-Orhangazi arasındaki yolu 1 Temmuz-31 Ekim'de ortalama 46 bin 579 araç kullandı. Devletin garantisi olan 40 binin üzerine çıkıldı. Otoyolun Orhangazi-Bursa kuzey arasındaki bölümünden aynı tarihlerde 44 binden fazla araç geçti.

Bursa Batı-Balıkesir Batı arasındaki üçüncü kesim ise en çok kullanılan bölüm oldu. Devletin 17 bin yolcu garantisi verdiği otoyoldan 1 Temmuz-31 Ekim arasında geçiş sayısı 28 bin 507'i buldu. Otoyolda garanti araç sayısını tutturamayan kesim Balıkesir Batı ve İzmir arasındaki bölüm oldu. 23 bin araç garantisinin verildiği yoldan 16 bin 102 araç geçti.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024