‘ETİMESGUT YHT ANA BAKIM ATÖLYESİ’ KAPILARINI TRT HABERE AÇTI - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

‘ETİMESGUT YHT ANA BAKIM ATÖLYESİ’ KAPILARINI TRT HABERE AÇTI

‘ETİMESGUT YHT ANA BAKIM ATÖLYESİ’ KAPILARINI TRT HABERE AÇTI
Yayınlama: 12 Kasım 2021 Cuma
A+
A-

Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa’nın sayılı yüksek hızlı tren bakım atölyesi konumunda olan ‘Etimesgut YHT Ana Bakım Atölyesi’ 9 Kasım 2021’de kapılarını TRT Haber ekibine açtı.

Tren setleri bakımlarının uluslararası standartlar dikkate alınarak yapıldığı 330 bin metrekare alana kurulu dev tesis, 42 adet YHT setine aynı anda bakım yapılabilme özelliğiyle ön plana çıkıyor. TCDD Taşımacılık AŞ’nin araç filosunda bulunan 31 YHT setine ek olarak sağladığı yüksek kapasite ile de vizyoner bir tesis yapılanması olarak gelecekteki işlevselliğini koruyor.

Etimesgut YHT Ana Bakım Atölyesi’nde gerçekleştirilen servis bakımları ortalama 8 saat sürüyor. Tesisin en önemli görevleri arasında bulunan ağır bakımlarsa 1 hafta ile 2 ay arasında tamamlanıyor.

“Aynı Anda 42 Adet Yüksek Hızlı Tren Setinin Bakımlarını Güvenli ve Hızlı Bir Şekilde Yapıyoruz”

Teknolojinin üst seviyede kullanıldığı tesiste, son teknoloji YHT setlerinin bakımları işinin uzmanı 51 mühendis, 307 Teknisyen ve 132 destek personeli olmak üzere toplam 490 çalışan ile gerçekleştiriliyor. 24 saat vardiya sistemi ile çalışan personel, bakıma gelen yüksek hızlı trenlerin detaylı bakım, onarım ve dezenfekte işlemlerini bitirip trenleri yeni yolculara hazırlıyor.

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Hasan Pezük, TRT’ye şunları söyledi: “Tesisimizde araçlarımızın servis öncesi ve sonrası bakımları ile ağır bakımlarını uluslararası standartlar doğrultusunda özenle yapıyoruz. Aynı anda 42 adet yüksek hızlı tren setinin bakımlarını güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz.”

“Kuruluşumuz 2009 yılında başladığı, 10 yılı aşan ‘Yüksek Hızlı Tren’ işletmeciliği ve bakımcısı olmanın verdiği tecrübe sayesinde YHT setlerinde 50’ye yakın modifikasyon yaparak yerlileşme ve millileşme adına adımlar attı. “diye belirten Pezük, çalışmalar sayesinde 55’in üzerinde ekipmanda yerlilik ve millileştirme sağlandığını, bunun da gelecekte yapılacak hızlı tren çalışmalarında önemli faydalar sağlayacağına vurgu yaptı.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024