İŞYURTLARI KURUMUNUN 72’NCİ SATIŞ MAĞAZASI YARGITAY BİNASINDA AÇILDI - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

İŞYURTLARI KURUMUNUN 72’NCİ SATIŞ MAĞAZASI YARGITAY BİNASINDA AÇILDI

İŞYURTLARI KURUMUNUN 72’NCİ SATIŞ MAĞAZASI YARGITAY BİNASINDA AÇILDI
Yayınlama: 3 Kasım 2021 Çarşamba
A+
A-

Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu’nun yeni satış mağazası, Yargıtay binası yerleşkesinde törenle açıldı. Mesleki eğitim alan hükümlü ve tutukluların el emeği, göz nuru ürettiği ürünlerin satışının yapıldığı mağaza ile İşyurtları Kurumu’nun ülke genelindeki mağaza sayısı 72 oldu.

Mağazanın açılış törenine Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğul, Yargıtay Genel Sekreteri Fevzi Yıldırım, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Rıdvan Gündoğdu, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Başkanı İhsan Özgür Çetin ile çok sayıda yargı mensubu, avukat ve personel katıldı.

“SATIŞ MAĞAZALARI, HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARIN MESLEKİ EĞİTİM FAALİYETLERİNİN SOMUT BİR GÖSTERGESİ”

Açılışta konuşan Yargıtay Başkanı Akarca, İşyurtları Kurumunun, yaptığı çalışmalarla dünyaya örnek teşkil eden bir hizmete imza attığını belirterek, "Rehabilitenin, sosyal yardımlaşmanın ve hükümlülerin eğitilmesinin ürettikleri ürünlerin vatandaşlarımıza ve bütün milletimize ulaştırılmasında bu mağazalar büyük bir işlev görmektedir." dedi. Yargıtay yerleşkesindeki mağaza ile İşyurtları bünyesindeki 72'nci mağazanın açıldığını aktaran Adalet Bakan Yardımcısı Moğul ise mağazaların, ceza ve infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluların mesleki eğitim faaliyetlerinin somut bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan mağazadan ilk alışverişi Yargıtay Başkanı Akarca yaptı.

HÜKÜMLÜLER HEM MESLEK ÖĞRENİYOR HEM ÜRETİYOR

Adalet Bakanlığınca modern infaz sistemi kapsamında yürütülen projeler ile İşyurtları Kurumu bünyesinde hükümlülere mesleki eğitim veriliyor. Ceza infaz kurumlarındaki aldıkları eğitimlerle meslek edinen hükümlülerin kurum bünyesinde ürettikleri ürünler, İşyurtları Kurumu Satış Mağazalarında satışa sunuluyor. Mağazalarda hükümlülerin ürettiği deri mont, çanta, gömlek, çini ürünleri, oltu taşı, el yapımı ahşap ve bakır eşya gibi el emeği göz nuru ürünlerin yanı sıra gıda ve temizlik ürünleri de yer alıyor. Aralarında coğrafi işaretlilerin de olduğu ürünler, satış mağazalarında uygun fiyatlarla vatandaşlarla buluşturuluyor.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024