TAREKS Tohum’dan model üretimle mısırda yüksek verim - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

TAREKS Tohum’dan model üretimle mısırda yüksek verim

TAREKS Tohum’dan model üretimle mısırda yüksek verim
Yayınlama: 22 Ekim 2021 Cuma
A+
A-

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki Tareks Tohum, geliştirdiği yeni tohum çeşitleriyle çiftçilerimize hem yüksek verim hem de yüksek besin değerli üretim imkânı sağlıyor. Model üretim alanlarında geliştirdiği ürünleri çiftçilerle buluşturan Tareks Tohum, yüksek verimli tohum çeşitleriyle dikkat çekiyor.

Tareks Tohum’un model üretim alanları kapsamında Tarım Kredi Kooperatifleri Konya Bölge Birliğine bağlı Altunhisar Tarım Kredi Kooperatifi ortaklarından Arif Arıgümüş’ün tarlasında, Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleriyle nadasa bırakılan ve ekilmeyen tarım arazilerinde üretimin sağlanması amacıyla dağıtılan OSSK 644 silajlık mısır tohumunun ekimleri yapıldı.

Çiftçiler hasatta buluştu

Bu model üretim alanında Temmuz ayının ortasında yapılan ekimlerin hasadı ise 14 Ekim’de gerçekleştirildi. Tarla hasadına Altunhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Bezeng, Ziraat Mühendisi Esar Can Alıncak, Altunhisar Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Fatih Kaplı, Niğde Tarım Kredi Kooperatifi Müdür Vekili Selçuk Demir, Tareks Satış ve Pazarlama Müdürü Tolga Karadeniz, Tareks Bölge Sorumlusu Veysel Özçelik ve yörede bulunan çiftçiler katılım sağladı.

Ortalamadan yüzde 30 daha fazla verim

Toprak analiz değerlerine uygun etkili bir gübreleme programı uygulanarak, doğru zamanda doğru gübrelerin verilmesi ile çeşit performansının ortaya çıkarılması hedeflendi. Civardaki silaj ortalamasının 5-6 ton/da olduğu yörede, yaklaşık % 30 daha fazla verim elde edilerek, 7.100 kg/da silaj verimine ulaşıldı.

OSSK 644 besin değerleriyle de dikkat çekiyor

OSSK 644 hibrit mısır tohumunun besin değerleri yönünden yüksek kalitede olmasının yanında, birim alandan alınan yüksek verimi de göz doldurdu. Bu verilerin ışığında doğru tohum seçimi ve etkili bir gübreleme programının yapılmasının ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024