“3600 Ek Gösterge Memur-Sen’in Gayretiyle Çözüme Kavuşmuş Olacak” - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

“3600 Ek Gösterge Memur-Sen’in Gayretiyle Çözüme Kavuşmuş Olacak”

“3600 Ek Gösterge Memur-Sen’in Gayretiyle Çözüme Kavuşmuş Olacak”
Yayınlama: 22 Ekim 2021 Cuma
A+
A-

Memur-Sen Gümüşhane Temsilciliği tarafından düzenlenen genişletilmiş il divan toplantısı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul’un katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

Memur-Sen Gümüşhane Temsilciliğinin düzenlediği il divanına Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Tonbul’un yanı sıra il ve ilçe teşkilat yönetimleri ile üyeler katıldı.

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikalıların alacağı toplu sözleşme ikramiyesi ve hizmet kollarındaki kazanımlarla birlikte %40’a varan artışlar sağlandığını hatırlatarak sendikalı olmanın kıymet kazandığını söyledi. Yalçın, kamu görevlileri sendikacılığında yasa değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu ve dayanışma aidatı sisteminin gelmesi gerektiğini belirterek “Biz toplu sözleşme masasına oturduğumuzda yalnızca kendi üyelerimizin değil sendika üyesi olmayanlarla birlikte 6 milyon insanın sorumluluğu sırtımıza yükleniyor. Bu toplu sözleşmede daha önce olduğu gibi bayram ikramiyesi ve seyyanen zam istedik. Kamu işvereni heyetindeki maliye bürokratları ellerinde hesap makinasıyla geliyorlar. İstediğimiz rakamı 6 milyon ile çarpıp ‘bunu veremeyiz’ diyorlar. Oysa yalnızca kendi üyemizden sorumlu olsak ve dayanışma aidatı sistemi olsa bu teklifi kazanıma dönüştürmek daha mümkün olacak” diye konuştu.

Memur-Sen’in 3600 ek gösterge ve sözleşmeli istihdam konusunda yıllardır sürdürdüğü mücadelenin bu toplu sözleşmede kazanıma dönüştüğüne vurgu yapan Yalçın, “Israrla mücadelesini sürdürdüğümüz iki konuyu bu toplu sözleşmede karar metnine ekledik. Memur-Sen’in örgütlü gücü, dirayetli duruşu, gayretli çalışmaları sonucunda oldu bu. Bugün kamu görevlilerinin elde ettiği hakların hiçbirisi kendiliğinden gelmedi. Kimse durduk yere ihsanda bulunmadı. Hepsinin altında emeğimiz, terimiz ve imzamız var. 2022 yılı geldiğinde de 3600 dahil ek göstergeler ve sözleşmeli istihdam Memur-Sen’in gayretiyle çözüme kavuşmuş olacak. Tıpkı toplu sözleşme hakkını kamu sendikacılığına kazandırdığımız gibi, kamusal alan yalanını tarihin çöp sepetine attığımız, kılık kıyafet yönetmeliğini 8 yıldır devam ettirdiğimiz sivil itaatsizlikle deldiğimiz gibi,üniversite önlerinden turnikeleri söktüğümüz gibi 3600 konusunda da imzamızı atacağız” şeklinde konuştu.

Tonbul: Memur-Sen Büyürse Memur Kazanır

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ise yaptığı konuşmada Memur-Sen’in üye sayısındaki artışa dikkat çekerek kısa zamanda elde edilen başarının arkasında toplu sözleşme kazanımları olduğunu söyledi. Tonbul “Masada daha güçlü durmak, kamu görevlilerinin daha dirençli olması için örgütlü gücümüzü büyütmek ve bu sesi yükseltmemiz gerekiyor. Memur-Sen büyürse memur kazanır, Türkiye kazanır” ifadelerini kullandı.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024