ANKARA-SİVAS YHT PROJESİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

ANKARA-SİVAS YHT PROJESİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

ANKARA-SİVAS YHT PROJESİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Yayınlama: 21 Ekim 2021 Perşembe
A+
A-

Yüksek Hızlı Trenler ile Türkiye’yi birbirine bağlayan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Ankara- Sivas YHT Projesi’nde çalışmalarına son sürat devam ediyor. Proje kapsamında Elmadağ- Kırıkkale arasında bulunan T15 Tüneli, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve TCDD yetkilileri tarafından incelendi.

Vatandaşlarımızın hızlı, modern ve konforlu şekilde seyahat etmeleri için çalışan TCDD, Ankara-Sivas YHT Projesi’nde önemli aşama kaydetti. Projenin yapım çalışmalarını yerinde incelemek isteyen Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, beraberindeki heyetle, yüklenici firma yetkilileri Elmadağ- Kırıkkale arasındaki T15 Tüneli’ne ziyaret düzenledi.

Tünel şantiyesinde incelemeler yapan yetkililer personelle bir süre muhabbet ederek yapım çalışmaları ve ilerleme durumları hakkında bilgi aldı. Toplam uzunluğu 4 bin 593 metre olan T15 Tüneli yerin 150 metre altında inşa ediliyor.

Ayrıca Elmadağ Edige Köyünde 94 metre yükseklikteki 1.541 metre uzunluktaki viyadüğü de inceleyen heyet personele çalışmalarında başarılar diledi.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024