KONYA-KARAMAN HIZLI TREN HATTI İÇİN TCDD VE TCDD TAŞIMACILIK GENEL MÜDÜRLERİ BİR ARADA - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

KONYA-KARAMAN HIZLI TREN HATTI İÇİN TCDD VE TCDD TAŞIMACILIK GENEL MÜDÜRLERİ BİR ARADA

KONYA-KARAMAN HIZLI TREN HATTI İÇİN TCDD VE TCDD TAŞIMACILIK GENEL MÜDÜRLERİ BİR ARADA
Yayınlama: 16 Ekim 2021 Cumartesi
A+
A-

Yapımı tamamlanan ve test sürüşlerine başlanan Konya-Karaman hızlı treninin test sürüşü için TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük ve TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu ve ilgili yöneticiler 11 Ekim’de Konya’ya doğru yola çıktı.

Ziyaretlerine Konya Gar’da yönetim kadrosu ile yapılan toplantıyla başlayan Genel Müdürler Konya-Karaman hızlı tren hattının son kontrolleri için yerinde incelemelerde bulundu. Araç filosunun Konya-Karaman hattında hazır konuma getirilmesi, araçların ve hattın sertifikasyon süreçlerinin tamamlanması ve hattın en verimli şekilde işler hale getirilmesi konularının görüşüldüğü toplantıda, 6-7-8 Ekim tarihlerinde düzenlenen 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda alınan hedefler ve bu doğrultuda yapılması gereken çalışmalar üzerine görüşüldü.

Toplantının ardından test aracı ile seyahat eden Pezük ve Akbaş; Kaşıkhan, Çumra ve Arıkören İstasyonlarına uğramayı ihmal etmedi. Genel Müdürler Karaman’a kadar yapılan bu hızlı tren hattının, demiryolunun Türkiye’nin dört bir yanına ulaşma hedefindeki önemli adımlardan biri olduğunu kaydetti ve Genel Müdür Pezük ekledi: “Her gün yüksek hızlı trenlerimizin vatandaşlar tarafından ne kadar tercih edildiğine şahit oluyoruz. Herkesin sabırsızlıkla beklediği Konya-Karaman hızlı treni de devam etmekte olan test sürüşlerinin ardından işletmeye alınacak ve demiryolları ulaştırma hedeflerine bir adım daha yaklaşacaktır.”

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024