Dünya Posta Günü ve Dünya Posta Birliği’nin 147. Yılı Kutlanıyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Dünya Posta Günü ve Dünya Posta Birliği’nin 147. Yılı Kutlanıyor

Dünya Posta Günü ve Dünya Posta Birliği’nin 147. Yılı Kutlanıyor
Yayınlama: 10 Ekim 2021 Pazar
A+
A-



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: "PTT, dünya posta teşkilatları arasında ülkemizi başarıyla temsil ediyor ve 2023 hedeflerimiz doğrultusunda yapmış olduğu teknolojik yatırımlarla yarınlarımıza değer katıyor."
 
PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten: “Posta sektörü, pandemi nedeniyle daha fazla görev ve sorumluluk üstlenerek insanların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında stratejik rol oynadı.”
 
PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten yayımladığı bir mesajla 9 Ekim Dünya Posta Günü ve Dünya Posta Birliği’nin 147’nci yaşını kutladı. Yaptığı açıklamada Gülten, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı hizmet veren PTT AŞ olarak önemli katkılar sundukları posta sektörünün, her geçen gün gelişerek ve yenilenerek kesintiye uğramadan devam etmesini sağladıklarını kaydetti. Dünyadaki tüm posta işletmelerinin insanlığa hizmet amacıyla büyük bir özveri gösterdiğini belirten Gülten, daha iyi bir gelecek için çalışmaya ve üretmeye devam edeceklerini vurguladı. Gülten, “Pandemi gibi zor bir dönemde her yere ulaşan hizmet ağımız ve çalışanlarımızın fedakârlıklarıyla posta hizmetlerinin gelişimine katkıda bulunarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hepimizin 9 Ekim Dünya Posta Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.
 
Gülten, posta hizmetlerinin tüm dünya için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
 
“9 Ekim 1874 yılında kurulan Dünya Posta Birliği (UPU), 147 yıldır hiçbir dönemde önemini kaybetmeyen posta hizmetlerinin tüm dünyada ortak standartlar çerçevesinde gelişimini sağlayarak uluslararası iş birliği ve kalkınmaya aracılık ediyor. Dünya Posta Günü, 192 ülkeyi bir araya getirerek büyük bir ağ kuran ve posta hizmetlerinde stratejik öneme sahip bir misyon üstlenen Dünya Posta Birliği’nin kuruluş yıl dönümünde kutlanıyor.  Bu vesileyle, insanların hayatını kolaylaştıran dünyadaki bütün posta teşkilatı çalışanlarının Dünya Posta Gününü kutluyorum.”
 
Dünya Posta Günü dolayısıyla Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu tarafından da bir kutlama mesajı yayımlandı. Bakanımız mesajında şu ifadelere yer verdi: "PTT, dünya posta teşkilatları arasında ülkemizi başarıyla temsil ediyor ve 2023 hedeflerimiz doğrultusunda yapmış olduğu teknolojik yatırımlarla yarınlarımıza değer katıyor. Bu vesileyle, kurucu üyeleri arasında yer aldığımız UPU’nun yeni yaşını ve Dünya Posta Günü’nü kutluyor, tüm dünyada posta sektörüne emek verenlere teşekkürlerimi sunuyorum."

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024