İmece Plastik’ten ürüne özel sera plastiği - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

İmece Plastik’ten ürüne özel sera plastiği

İmece Plastik’ten ürüne özel sera plastiği
Yayınlama: 2 Ekim 2021 Cumartesi
A+
A-

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki İmece Plastik, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliği ile ürüne özgü sera plastiği geliştirilmesine yönelik çalışma başlattı.

İmece Plastik, Akdeniz Üniversitesi ile imzaladığı iş birliği protokolü kapsamında Ziraat üretimi alanında faaliyet gösteren İmece Fakültesinde inşa ettiği seraların 1.000 metrekarelik bölümünde domates fidesi dikimleri gerçekleştirildi.

İmece Plastik Genel Müdür Yardımcısı Fırat Turan, İşletme Müdürü Abdullah Mehmet Berberoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan ve AR-GE ekibi ile seraları yerinde inceledi.

Ürüne özgü üretimle yüksek verim elde edilecek

İmece Plastik Genel Müdür Yardımcısı Fırat Turan, üniversiteyle iş birliği içinde çalışmaktan mutluluk duyduklarını vurguladı. Tarım faaliyetlerine modern teknoloji ürünleriyle destek vermek istediklerini belirten Turan, “Bu çalışmalarla bilimin öncülüğünde modern üretim teknolojilerini kullanarak geliştirdiğimiz İmece Plastik ürünlerini daha da ilerletmeyi, ülkemizde dünya standartlarında ve üstünde tarım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesini desteklemeyi, çiftçimize yetiştiriciliğini yaptıkları ürüne özel tasarlanmış, ekonomik değeri yüksek, verim ve kazancını artıracak nitelikte katma değerli ürünler sunmayı ve tarımsal ihracatı desteklemeyi hedefliyoruz. Burada çiftçimizin en büyük kazancı, aynı alandaki seradan üstün teknolojili örtü sayesinde daha yüksek verim elde etmek olacaktır. Böylece hasılat başı maliyetler düşecek, karlılık ise artacaktır. Ayrıca üniversite öğrencilerimizin uygulamalı tarıma iştirak etmelerine katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Kamu ve özel sektör iş birliğine güzel bir örnek

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan ise yaptığı açıklamada, projenin ilk adımını atmanın heyecanını yaşadıklarını kaydederek, “İmece Plastik tarafından fakültemize inşa edilen 2.000 metrekare sera alanından 1.000 metrekarelik bölümünde bugün itibari ile domates fidelerini seramıza diktik. Böylece ülkemizin en önemli eksikliklerden birisi olan kamu ve özel sektör arasındaki iş birliğinin bence en güzel örneklerinden birisini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu kapsamda özellikle ülkemizde ürüne özgü sera plastiği geliştirmenin de ilk adımlarını atmış bulunuyoruz. İnşallah bu çalışmanın sonunda Ziraat Fakültesi ve İmece Plastik olarak ürüne özgü sera plastiği geliştirerek, bunu hem ülke tarımına hem de dünya tarımının kullanımına sunabiliriz” diye konuştu.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024