Yerli Barbunya Çeşidine Üreticiden Tam Not - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Yerli Barbunya Çeşidine Üreticiden Tam Not

Yerli Barbunya Çeşidine Üreticiden Tam Not
Yayınlama: 28 Eylül 2021 Salı
A+
A-

24 Eylül 2021 Cuma günü Tepebaşı İlçesi Fevziçakmak Mahallesinde bulunan  demonstrasyon alanında "Atmaca"  barbunya çeşidinin tanıtılması  ve yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması  amacıyla tarla günü etkinliği düzenlenmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinasyon ve desteği ile yürütülmekte olan "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı" kapsamında  İl Müdürlüğümüz ve Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü iş birliği ile  "Sertifikalı Tohum ile Bereketli Yarınlara"  isimli "Yeni Geliştirilen Kuru Fasulye Çeşitlerinin ve Yetiştirme Tekniklerinin Eskişehir İli Kadın Çiftçilerine Yayımı Projesi"  yürütülmektedir. Projemiz  İnönü ve Tepebaşı İlçelerinde iki kadın çiftçimiz ile Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce geliştirilen "Atmaca"  barbunya çeşidinin 500'er m2'lik alanda yetiştirilmesi ile uygulanmıştır.

Tarla gününde dane büyüklüğü ve parlaklığı ile beğeni toplayan Atmaca Barbunya çeşidinin özellikleri, iklim-toprak-gübreleme istekleri  ve bakımı  hakkında  bilgilendirme yapılarak  çiftçilerimizin ürün hakkındaki görüşleri alındı. Etkinliğe Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik elemanları, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı ve çiftçilerimiz  katıldı.

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024